Σύντομα

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

FACEBOOK

Εφαρμογή ασπίδας προστασίας

Μια ακόμη «ασπίδα» προστασίας απέκτησαν όλοι οι χρήστες του Facebook από τις 3 Δεκεμβρίου, όταν η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε να προσφέρει δωρεάν την εφαρμογή Online Scanner της ESET. Προϊόν της συνεργασίας του Facebook με την ESET, η εφαρμογή επιτρέπει σε οποιοδήποτε μέλος να ελέγχει απευθείας μέσα από την πλατφόρμα αν ο υπολογιστής του έχει προσβληθεί από κάποιο κακόβουλο λογισμικό. Οταν ένας χρήστης του Facebook συνδεθεί στο προφίλ του, το δίκτυο ψάχνει για ύποπτα «σημάδια», όπως την αποστολή μολυσμένων link. Σε μια τέτοια περίπτωση, τότε η πλατφόρμα στέλνει στον κάτοχο του λογαριασμού σχετική ενημέρωση, συμβουλεύοντάς τον να «κατεβάσει» την εφαρμογή και να σαρώσει το μηχάνημά του. Ανάλογες συνεργασίες έχει συνάψει το Facebook από τον περασμένο Μάιο και με τις F-Secure και Trend Micro, οι οποίες διαθέτουν κι εκείνες μέσα από την πλατφόρμα δωρεάν εφαρμογές, για τον έλεγχο για malware.

EBAY

Καθρέφτες για αγορά ενδυμάτων

Διαδραστικούς καθρέφτες ειδικά για καταστήματα ενδυμάτων ανέπτυξε η eBay, με σκοπό να εκσυγχρονίσει την αγορά ρούχων. Ενας τέτοιος καθρέφτης, ο οποίος υποστηρίζει επίσης τεχνολογία αφής, θα βρίσκεται στην είσοδο του καταστήματος, προβάλλοντας ανάλογα με την επιλογή του πελάτη είτε τα πιο δημοφιλή ρούχα είτε τον κατάλογο του μαγαζιού. Ο πελάτης θα μπορεί να «μαρκάρει» οποιοδήποτε προϊόν εμφανίζεται στον καθρέφτη, δημιουργώντας έτσι μια λίστα με τα ρούχα που οι υπάλληλοι θα μεταφέρουν στο δοκιμαστήριο. Εκεί, θα τον περιμένει ένας δεύτερος αντίστοιχος καθρέφτης, από τον οποίο θα μπορεί να ζητήσει κάποιο άλλο νούμερο ή χρώμα για κάποιο ρούχο που δοκίμασε, αλλά και να ενημερώσει το ταμείο για το ποια θα αγοράσει – πληρώνοντας μάλιστα απευθείας με την πιστωτική του κάρτα, αν δεν επιλέξει τη λύση των μετρητών. Στην περίπτωση που βρει κάτι που του αρέσει αλλά δεν θέλει να το αγοράσει εκείνη τη στιγμή, θα μπορεί να το αποθηκεύσει σε έναν online προφίλ, για να το εντοπίσει πολύ γρήγορα στην επόμενη επίσκεψή του.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Πληκτρολόγηση αντί καλλιγραφίας

Τέλος στα μαθήματα καλλιγραφίας στο δημοτικό στοχεύει να δώσει από το φθινόπωρο του 2016 η φινλανδική κυβέρνηση, στη θέση των οποίων οι μαθητές θα εκπαιδεύονται στην πληκτρολόγηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα της χώρας Savon Sanomat, που πρώτη δημοσιοποίησε την είδηση, η απόφαση πάρθηκε με το αιτιολογικό ότι η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να προσαρμοσθεί στα σύγχρονα δεδομένα, δηλαδή στο ότι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξοικείωση με τα πληκτρολόγια είναι πλέον μια απαραίτητη δεξιότητα. Η κίνηση έγινε γενικά δεκτή με θετικά σχόλια, με σημαντικότερη ίσως το γεγονός ότι ορισμένα παιδιά δεν έχουν υπολογιστή στο σπίτι, για να εξασκηθούν. Πάντως, όπως επισήμανε στην εφημερίδα εκπρόσωπος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας της χώρας, η καλλιγραφία βοηθά στην ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων και την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Ετσι, από τη στιγμή που θα αποσυρθεί, θα πρέπει να ενισχυθούν η ζωγραφική και η χειροτεχνία στα δημοτικά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT