Σύλληψη άνδρα που έκανε e-αγορές με ξένη κάρτα

Σύλληψη άνδρα που έκανε e-αγορές με ξένη κάρτα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 29χρονου, για απάτη με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από μήνυση που υπέβαλλε ιδιώτης, κατά αγνώστων χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι στις 29 Αυγούστου πραγματοποίησαν διαδικτυακές συναλλαγές, με χρήση των στοιχείων της τραπεζικής του κάρτας αναλήψεων.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, οι άγνωστοι χρήστες είχαν πραγματοποιήσει τις απατηλές συναλλαγές σε διαδικτυακά καταστήματα, με παραλήπτες άτομα στη Σαντορίνη. Επιπλέον προέκυψε ότι η τελευταία παραγγελία, ήταν έτοιμη προς παραλαβή από το κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ στο νησί των Κυκλάδων.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε άμεσα το Α.Τ. Θήρας, αστυνομικοί του οποίοι παρακολουθούσαν διακριτικά το χώρο και το μεσημέρι της Δευτέρας συνέλαβαν τον 29χρονο, ο οποίος μετέβη εκεί για την παραλαβή της παραγγελίας.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT