Τζίρος τρισ. από συσκευές που ελέγχονται μέσω Ιντερνετ

Τζίρος τρισ. από συσκευές που ελέγχονται μέσω Ιντερνετ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αγορά των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο Ιντερνετ ώστε να επικοινωνούν μεταξύ τους και να ελέγχονται από απόσταση θα αναπτύσσεται με καταιγιστικό ρυθμό μέχρι το 2019, οπότε και ο τζίρος της θα φτάσει το 1,3 τρισ. δολάρια από 699 δισ. δολάρια το 2015.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Πληροφορικής Ελλάδας, ο μέσος παγκόσμιος ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς θα διαμορφωθεί σε 17% το έτος μέχρι το 2019. Ηγέτες της νέας αγοράς θα είναι οι χώρες της Ασίας- Ειρηνικού. Ηδη εφέτος οι χώρες αυτές καλύπτουν το 40% των δαπανών που γίνονται στο λεγόμενο Ιντερνετ των πραγμάτων.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά θα είναι αυτή της Βόρειας Αμερικής και θα ακολουθήσει στην τρίτη θέση η Δυτική Ευρώπη. Το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά προβλέπεται ότι θα καταλάβουν οι κατασκευές (έξυπνα κτίρια) αλλά και οι μεταφορές. Μέχρι το 2019 τη μεγαλύτερη ανάπτυξη θα έχει η σύνδεση συσκευών στο Ιντερνετ που έχουν σχέση με την ασφάλεια (συναγερμοί κ.λπ.) και ακολουθεί ο τομέας της υγείας και η κατανάλωση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT