Φωτιά στην Αττική: Καταφύγιο για πληγέντες το ΟΑΚΑ

Φωτιά στην Αττική: Καταφύγιο για πληγέντες το ΟΑΚΑ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κεντρική αίθουσα της πύλης Α στο ΟΑΚΑ ο χρόνος έχει μείνει τις τελευταίες ώρες στάσιμος. Αφημένα σε ένα τραπεζάκι είναι λιγοστά υπάρχοντα, βοηθήματα για να περνάει η ώρα – δύο τράπουλες, ένας καπνός για τσιγάρα. H Φρανσουάζ Θεοδωρακοπούλου, ο σύζυγός της, η κουνιάδα της και οι δύο γάτες τους πέρασαν εκεί το προχθεσινό βράδυ, όταν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους στον Διόνυσο.

«Είδαμε στον ουρανό φωτιά που πλησίαζε – κατά τις 23.30 φύγαμε», λέει στην «Κ». «Το αποφασίσαμε όταν είδαμε την πύρινη λαίλαπα σαν φωτοστέφανο πάνω από γειτονικό σπίτι», δηλώνει ο κ. Θεοδωρακόπουλος, «παρότι μέσα στα χρόνια έχουμε περάσει τέσσερις δύσκολες φωτιές και ποτέ δεν είσαι έτοιμος να φύγεις από το σπίτι σου».

Χθες το πρωί έφτασαν δεκάδες ακόμη άνθρωποι, όταν για προληπτικούς λόγους έφυγαν από ιδιωτική ψυχιατρική κλινική στη Νέα Πεντέλη. «Λεωφορείο της αστυνομίας μετέφερε 32 άτομα και το ΕΚΑΒ τρεις ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν», λέει στην «Κ» η υπεύθυνη της κλινικής, η οποία δεν ήθελε να ονομαστεί. «Ξυπνήσαμε τους ασθενείς νωρίτερα για να τους δώσουμε τα πρωινά φάρμακα και πήραμε μαζί μας τα απαραίτητα – φάρμακα για την ημέρα και το επόμενο πρωί, πετσέτες, νερά», δηλώνει. Στο ΟΑΚΑ ήταν προετοιμασμένοι. «Είχαμε επικοινωνήσει από τέλη Ιουνίου με τον περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ρωτώντας πώς θα μπορούσε το ΟΑΚΑ να βοηθήσει. Είχαμε προμηθευτεί νερά, σνακ, τροφή για τα ζώα – τώρα μας πήραν από την Περιφέρεια και ρώτησαν αν είμαστε ανοιχτοί», λέει ο διευθυντής Κωνσταντίνος Χαλιορής. Πολλοί περνούν για λίγες ώρες. «Για να καθίσουν, να πάνε τουαλέτα, να πιουν νερό», τονίζει.

Ορισμένοι πέρασαν το προχθεσινό βράδυ στο Ζηρίνειο, το Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς, όπου χθες το πρωί η σκόνη έπεφτε σαν χιόνι κι ο αέρας μύριζε αποκαΐδια. «Και με τις πλημμύρες είχε ανοίξει, με τις φωτιές παλαιότερα, με τα χιόνια», λέει ο υπάλληλος Γιώργος Μιχαηλίδης, «δεν είναι η πρώτη φορά».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT