Το υπαρκτό δημοκρατικό μέτωπο

2' 3" χρόνος ανάγνωσης

Δεν ξέρουμε γιατί να ρίξει κάποιος χαράματα μολότοφ στο σπίτι του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Ο δράστης μπορεί να ήταν κάποιος από εκείνους τους διαταραγμένους που πίστεψαν στις ανοησίες που διακινούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ακροδεξιοί συνοδοιπόροι του στις Πλατείες, τότε που έπειθαν τους πολίτες ότι είναι «συνταγματική τους υποχρέωση» να αντιστέκονται με δυναμικό τρόπο σε μη αρεστές πολιτικές αποφάσεις. Εχει κατακάτσει πολλή σκουριά στη χώρα από την περίοδο των Αγανακτισμένων, όταν διάφοροι φωστήρες της Νομικής δίδασκαν ότι «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Ο κ. Παύλος Πολάκης, πάντως, στη διαβόητη σελίδα του στο Facebook έγραψε με τη γνωστή σε όλους ορθογραφία: «ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ενταύθα…. 1) Το ξερω πως σας έτσουξε πολύ η επιτυχία της εκδήλωσης στα Σφακια και οι ανακοινώσεις που καναμε χθες στην Κρήτη για την αντιμετώπιση της θεομηνίας και το ΒΟΑΚ με το Χρήστο το Σπιρτζη . 2) Το ξερω πως ΦΟΒΑΣΤΕ γιατι φτάνει -επιτέλους και παρά όλα οςα χρησιμοποιήσατε- η ώρα των διώξεων για μια σειρά σκάνδαλα που εχω συμβάλλει στην αποκάλυψη τους . 3) Ειςτε θρασύδειλα όντα 4) ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΩ ,ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΩ ! Αυτα …ως απαντηση σε σας και στο τσογλανακι που στείλατε να ρίξει μολότοφ στο σπίτι μου στην Αθηνα στις 5.30 το πρωί .. ΠΡΟΣ φίλους συγγενείς συντρόφους και γνωστούς :ΟΛΑ ΠΡΥΜΑ ,ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !!!» Δεν γνωρίζουμε τι σόι εκδήλωση ήταν εκείνη στα Σφακιά που «έτσουξε πολύ» αλλά «το ΒΟΑΚ με το Χρήστο το Σπιρτζη» είναι ο Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης κι όχι κάτι ουδέτερο.

Το θέμα όμως είναι πως έχει παραγίνει το κακό με τις επιθέσεις σε σπίτια πολιτικών και δεν ξέρουμε καν τι είναι χειρότερο: να είναι αυτές οι χουλιγκανικές ενέργειες οργανωμένες από κάποια συμφέροντα ή να είναι ανοργάνωτοι φασίστες κάθε απόχρωσης που αναλαμβάνουν «να τιμωρήσουν τους πολιτικούς» για τις αποφάσεις τους. Δυστυχώς η απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών συνεχίζεται στους δρόμους κι ας έχει τώρα διαφορετικό πρόσημο. Στις παρελάσεις κυκλοφόρησαν φέιγ-βολάν με το ανατριχιαστικό σύνθημα «Η λευτεριά κερδίζεται με αίμα και θυσίες, και όχι με κοινοβούλια, Πρέσπες και προδοσίες».

Να σημειωθεί πάντως και κάτι θετικό: αυτή τη φορά φτιάχτηκε, χωρίς πολλά ταρατατζούμ και «απευθύνσεις πλατιών καλεσμάτων», ευρύτατο δημοκρατικό μέτωπο ενάντια στον φασισμό. Ολες οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου καταδίκασαν την επίθεση στο σπίτι του κ. Πολάκη, όλοι βρήκαν κάτι αρνητικό να πουν για τους προπηλακισμούς των πολιτικών. Στη χώρα που το αυτονόητο είναι ζητούμενο, το δημοκρατικό μέτωπο αποτελεί κατάκτηση. Είναι ένα βήμα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT