80 χρoνια πριν… 13-5-1940

48" χρόνος ανάγνωσης

ΛΙΕΓΗ: […] τα γερμανικά στρατεύματα βαδίζουν ήδη προς το δυτικόν και νοτιοδυτικόν Βέλγιον και η γερμανική σημαία κυματίζει επί του κυριωτέρου φρουρίου του οχυρωματικού συγκροτήματος της Λιέγης. Εκ της Λιέγης τα γερμανικά στρατεύματα προελαύνουν προς τον ποταμόν Μόζαν εν ω αι οπισθοφυλακαί των αγωνίζονται εισέτι διά την κατάληψιν ολοκλήρου του φρουριακού συγκροτήματος της Λιέγης.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: Το εισιτήριον της εισόδου εις την Ακρόπολιν δεν θα έπρεπε, διά τους γηγενείς τουλάχιστον, να καταργηθή μόνον διά την Τρίτην του Πάσχα, ως προτείνει μία συνάδελφος. Λογικό θα ήτο να καταργηθή και διά τας λοιπάς ημέρας […]. Διότι οι Αθηναίοι, νεώτεροι και παλαιότεροι, δεν γνωρίζουν την Ακρόπολιν –ας το ομολογήσωμεν χωρίς να κοκκινίζωμεν– και δεν θα ανέλθουν ποτέ επ’ αυτής εάν είναι να πληρώσουν εισιτήριον. Κατ’ αυτόν τον τρόπον ουδέν κερδίζει το κράτος από τα εισιτήρια που έχει μεν καθιερώσει δεν πωλεί όμως, ενώ εκ παραλλήλου ουδέν ωφελούνται οι Αθηναίοι παρεμποδιζόμενοι να ανέρχωνται επί του Ιερού Βράχου. Το συμπέρασμα είναι ότι τα εισιτήρια πρέπει να καταργηθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT