80 χρoνια πριν… 23-12-1940

52" χρόνος ανάγνωσης

ΧΑΛΙΦΑΞ: Επίσημον ανακοινωθέν αναφέρει: «Ο λόρδος Χάλιφαξ [φωτ.] διορίζεται πρεσβευτής της Αγγλίας εις Ουάσιγκτων. Ο κ. Αντονυ Ηντεν, υπουργός των Εξωτερικών. Ο κ. Δαυίδ Μόργκεσον υπουργός των Στρατιωτικών. […] Αντιθέτως προς τινας προβλέψεις, το όνομα του κ. Λόυδ Τζωρτζ δεν περιλαμβάνεται εις τον κατάλογον των υπουργικών μεταβολών. […] ο διορισμός του λόρδου Χάλιφαξ ως πρεσβευτού εις Βασιγκτώνα είναι ένδειξις της σπουδαιότητος την οποίαν η αγγλική κυβέρνησις αποδίδει εις την θέσιν αυτήν, ήτις είναι η κλεις της αγγλικής διπλωματίας.
 
ΚΛΕΙΣ: Η Γερμανία φαίνεται αποφασισμένη να εκμεταλλευθεί την ήτταν της Ιταλίας προς όφελος των ιδίων της σκοπών και εις βάρος της Ιταλίας. Η κλεις του προβλήματος αναζητείτει εις Παρισίους και Μαδρίτην […].
 
ΕΥΖΩΝΟΙ: Οι απεσταλμένοι του Ρώυτερ περιγράφουν πώς οι εύζωνοι επωφελούνται του γεγονότος ότι όλα τα βουνά είναι χιονισμένα. Γλιστρούν επάνω εις το χιόνι που σκεπάζει τας κλιτύς των υψωμάτων και πίπτουν, τρόπον τινά, «ουρανοκατέβατοι» εν μέσω των ιταλικών φυλακίων. Πριν ή προλάβουν οι Ιταλοί να συνέλθουν από την κατάπληξίν των και από τον τρόμον των, οι εύζωνοι τους αιχμαλωτίζουν και τους μεταφέρουν εις τας ελληνικάς γραμμάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT