80 χρoνια πριν… 5-3-1941

46" χρόνος ανάγνωσης

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: Μέτωπον – […] Από το πρωί οι φαντάροι έκαμαν όλες τους τις δουλειές. Ο κουρέας ξύρισε τους «λόρδους», όπως έλεγε εκείνους που δεν εννοούσαν να ξυριστούν μόνοι τους. Πλύθηκαν κάτω από τη θαλπωρή του ήλιου στην άκρη του χειμάρρου, που κατέβαινε ολόισιος από την πλαγιά και διπλωνόταν φιδωτός παρά κάτω ανάμεσα στα χωράφια, για να χαθή ύστερα πίσω από τα θεόρατα βουνά. Ηλθε και η σειρά της «αντιπαρασιτικής εκστρατείας». Εγιναν οι ανιχνεύσεις, εξηκριβώθη η θέσις του εχθρού, μερικοί αιχμάλωτοι συνελήφθησαν από τον αντίχειρα και τον δείκτη της δεξιάς και ερρίφθησαν στο τέλος… τα ασφυξιογόνα· κάμφορες, ναφθαλίνες, σκόνες αντιπαρασιτικές, αλοιφές υδραργύρου…
 
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ: Το απόγευμα της χθες Δευτέρας έφθασεν εις Κων/λιν γερμανικόν αεροπλάνον, του οποίου –ως λέγεται– επιβαίνει ταχυδρόμος φέρων ειδικόν μήνυμα του καγκελλαρίου Χίτλερ προς τον Πρόεδρον της Τουρκίας κ. Ισμέτ Ινονού [φωτ.]. […] Οι καλώς πληροφορημένοι Τούρκοι εκφράζουν πάντως την γνώμην ότι πας κλάδος ελαίας προερχόμενος από τον Χίτλερ θα γίνη δεκτός με βαθυτάτην δυσπιστίαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT