80 χρoνια πριν… 27-3-1941

51" χρόνος ανάγνωσης

ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ: […] ο λόρδος Χάλιφαξ εδήλωσε σήμερον ότι η Αγγλία θα κρατήση τον πόλεμον εν ανάγκη επί είκοσι χρόνια. «Η ατομική μου πεποίθησις, είπεν, είναι ότι ο συνδυασμός της στρατιωτικής, ναυτικής και αεροπορικής ισχύος μαζί με τον αποκλεισμόν θα δώσουν εις την Αγγλίαν την νίκην εναντίον των εθνικοσοσιαλιστών και των συντρόφων του Αξονός των. Η διάρκεια του πολέμου θα εξαρτηθή από την ταχύτητα με την οποίαν θα δοθή η αμερικανική βοήθεια».
 
ΕΓΕΡΘΗΤΕ: [ραδιοφωνικός σταθμός «Ελευθέρας Γαλλίας»] «Οταν –ανεφώνησε με φωνήν παλλομένην εκ συγκινήσεως ο κ. Μαρέν– οι Ελληνες μάχωνται εναντίον ενός τόσον αποκαρδιωτικώς ατίμου εχθρού, δεν πολεμούν αποκλειστικώς διά να προασπίσουν την ελευθερίαν την οποίαν τόσον λατρεύουν, αλλά πολεμούν διά να σώσουν την θρησκείαν, την ηθικήν και τον πολιτισμόν ολοκλήρου του κόσμου. Τα υποδείγματα της ελληνικής ανδρείας του 1941 είναι υπέρτερα εκείνων του 1821. […] Και αν υπάρχη σήμερον ένας εθνικός ύμνος που αξίζει να αντηχήση εις τας καρδίας μας ως η υστάτη ελπίς μιας καλυτέρας αύριον, ο ύμνος αυτός είναι ο Εθνικός Υμνος της Ελλάδος. Εγέρθητε όρθιοι, αγαπητοί ακροαταί, και ακούσατέ τον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT