Ο άρχων του Χαλανδρίου και η Χαμάς

2' 5" χρόνος ανάγνωσης

Να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι με τον όρο «βλαχοδήμαρχος» δεν επιθυμώ επ’ ουδενί να θίξω την ιστορική φυλή των Βλάχων, την οποία ιδιαιτέρως εκτιμώ. Ετι, δε, περισσότερο από τότε που έμαθα πως κάποιοι ιστορικοί θεωρούν πως είναι απόγονοι των λεγεωναρίων του Μεγάλου Πομπηίου, οι οποίοι διεσπάρησαν στη Βαλκανική μετά τη μάχη των Φαρσάλων. Το βάρος της έκφρασης, η οποία δεν ξέρω με ποια αφορμή γεννήθηκε, πέφτει στο δεύτερο συνθετικό της, στην ιδιότητα του δημάρχου και σε μια κοσμοαντίληψη που χαρακτηρίζει ορισμένους από τους διακόνους της. Η δε κοσμοαντίληψη, τους επιτρέπει να θεωρούν εαυτούς το κέντρο του κόσμου. Ως εκ τούτου, αισθάνονται υποχρεωμένοι να παρεμβαίνουν στη διεθνή σκηνή πιστεύοντας ότι τα προβλήματά της δεν είναι παρά η μεγέθυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, όπως η καθαριότητα των πεζοδρομίων και η αποκομιδή των απορριμμάτων. Για την ιστορία, να θυμίσω την απόφαση του δημάρχου Δάφνης να κηρύξει την επικράτειά του αποπυρηνικοποιημένη ζώνη. Η πινακίδα που απαγόρευε τη διέλευση στα μπεκερέλ σε υποδεχόταν για χρόνια στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ηταν τότε η δεκαετία του ’80. Και σήμερα, σχεδόν μισό αιώνα αργότερα, ο αντικειμενικός παρατηρητής μπορεί να διαπιστώσει ότι το εγχείρημα του δημάρχου εστέφθη από επιτυχία. Εως σήμερα, ο Δήμος Δάφνης παραμένει καθαρός από ραδιενέργεια. Αυτή την ιστορική παράδοση, της εξίσου ιστορικής τοπικής αυτοδιοίκησης, αποφάσισε να τιμήσει ο δήμαρχος Χαλανδρίου, ο οποίος ανύψωσε τη σημαία της Παλαιστίνης στο ανάκτορο της επικρατείας του.

Δήμαρχος είναι και κάνει ό,τι θέλει, θα μου πείτε. Προφανώς, αφού καμιά άλλη δημόσια αρχή δεν έδειξε να ενοχλείται. Προσπαθώ, όμως, από τη στιγμή που είδα τη φωτογραφία, να αποκρυπτογραφήσω τη χειρονομία του. Θέλει να μας πει ότι οι Χαλανδραίοι υπήκοοί του συμπαρίστανται στον καλό αγώνα της Χαμάς; Θα μπορούσε να αρκεστεί σε μια δήλωση σαν αυτή που έκανε πέρυσι, αποκαλώντας ναζιστές όσους υπερασπίζονται τα σύνορά μας στον Εβρο από την εισβολή των μεταναστών. Μάλλον, όμως, ο κ. δήμαρχος κρίνει ότι δεν αρκούν πλέον τα λόγια. Ηρθε η ώρα της δράσης για να λυθεί το χρονίζον πρόβλημα της Μέσης Ανατολής. Και για να υψώσει τη σημαία της Παλαιστίνης, μάλλον δείχνει την πρόθεσή του να εκχωρήσει μέρος της επικρατείας του στον δοκιμαζόμενο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας. Αν θυμάμαι καλά, είναι ο ίδιος δήμαρχος που υπερασπιζόταν τους Ρομά οι οποίοι είχαν καταπατήσει ιδιοκτησίες στον δήμο του. Το ιστορικό προηγούμενο υπάρχει.

«Βλαχοδήμαρχος», λοιπόν, είναι ο δήμαρχος που νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει επειδή είναι ο ανώτατος άρχων της περιοχής του. Ολα αυτά, όμως, περιττεύουν αν σκεφτεί κανείς ότι ο κ. δήμαρχος είναι οπαδός του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όποτε προσπαθεί να σκεφτεί λογικά είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT