Φτιάχνουν βαλίτσες

1' 59" χρόνος ανάγνωσης

Ο κορωνοϊός χτύπησε και το ΝΑΤΟ, καθώς οι αποστολές όλων των χωρών υποχρεώνονται να είναι περιορισμένες για τη σύνοδο της ερχόμενης Δευτέρας και όλα είναι ακόμη ρευστά. Οι προετοιμασίες συνεχίζονται τόσο στο Μαξίμου όσο και στο υπ. Εξωτερικών για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και το τετ α τετ με τον Ταγίπ Ερντογάν. Τις βαλίτσες τους, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης –και με βάση τον μέχρι τώρα σχεδιασμό– πέρα από τον Νίκο Δένδια, ετοιμάζουν η Ελένη Σουρανή, πρέσβειρα και διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο Θεμιστοκλής Δεμίρης, πρέσβης και γ.γ. του ΥΠΕΞ, ο Θάνος Ντόκος, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, η Αριστοτελία Πελώνη, κυβερνητική εκπρόσωπος. Βέβαια, στις Βρυξέλλες βρίσκεται ήδη ο πρέσβης και μόνιμος αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ Σπύρος Λαμπρίδης.

Διλήμματα

Στον ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτουν την πιθανότητα να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας κατά του Κωστή Χατζηδάκη για το εργασιακό. Επιθυμούν η Βουλή να κάνει τη δουλειά της και οι κινητοποιήσεις το ίδιο, λένε χαρακτηριστικά. Κοινοβουλευτικές πηγές, πάντως, μου ζήτησαν να κρατάω μικρό καλάθι. Ισως, παραφράζοντας τον Χαρίλαο Φλωράκη, γνωρίζουν πως το «εργασιακό είναι γκαστρωμένο» και περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η συζήτηση. Δύσκολο και πάλι… Δύο προτάσεις δυσπιστίας σε οκτώ μήνες πάει πολύ και απλώς συσπειρώνουν τον αντίπαλο.

Ο «Χατζηθάφτης»

«Χατζηθάφτη» των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων χαρακτήρισε ο Χρ. Κατσώτης από το ΚΚΕ, στην Επιτροπή της Βουλής, τον Κ. Χατζηδάκη, δίνοντας το σήμα για την καυτή εβδομάδα που ξεκινάει μέχρι την επόμενη Πέμπτη οπότε θα ψηφιστεί το ν/σ. Αλ. Τσίπρας, Φώφη Γεννηματά, Δημ. Κουτσούμπας και Γ. Βαρουφάκης θα δώσουν το «παρών» αύριο στις κινητοποιήσεις.

Διπλωματία

Eνα webinar για τη διπλωματία των πόλεων και πώς συνεργάζονται μεταξύ τους ετοιμάζουν στο ΥΠΕΞ. Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα συνομιλήσει με τον δήμαρχο του Πόρτο, Χούι Μορέιρα, και ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, με τον Ισραέλ Γκαλ, δήμαρχο της πόλης του Ισραήλ, Κιριάτ Oνο. Θα προβληθεί στις 16 Ιουνίου και το διοργανώνει η γ.γ. Δημόσιας Διπλωματίας με τη συμμετοχή και αρκετών ακαδημαϊκών.

Στην Ακρόπολη

Η Λίνα Μενδώνη δεν ξέχασε τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο που σχολίαζαν αρνητικά τις παρεμβάσεις στην Ακρόπολη. Χθες το απόγευμα, με τον Μανόλη Κορρέ ξενάγησαν τους ανταποκριτές ξένου Τύπου στον Ιερό Βράχο. «Ολα τα έργα εποπτεύονται, ελέγχονται και παρακολουθούνται καθημερινά από την επιστημονική επιτροπή για τη συντήρηση μνημείων Ακροπόλεως», σημείωσε. Για τη φωτογράφιση από τον οίκο Dior γνωμοδότησε ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, τόνισε και συμπλήρωσε πως «είναι τόσο όμορφη η Ακρόπολη, που την ομορφιά οφείλουμε να τη μοιραζόμαστε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT