«Υιοθέτησε ένα δέντρο»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης

Το πιο απλό συχνά είναι και το πιο σημαντικό. Το πιο μικρό μπορεί να αποδειχθεί και ως η αρχή για το μέγιστο. Ενα τέτοιο «απλό» και «μικρό», κυρίως στη δύσκολη σημερινή συγκυρία, είναι και το να δείξει κάποιος μέριμνα και φροντίδα για τα δέντρα, έναν από τους πολυτιμότερους «συντρόφους» ειδικά για τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων. 

Για την Αθήνα είναι περιττό να ειπωθούν πολλά: ελάχιστα τα δέντρα, όχι σπάνια έχουν κακοποιηθεί ή και καταστραφεί, άλλοτε από την αδιαφορία των δημόσιων υπηρεσιών και άλλες φορές από πράξεις και παραλείψεις των πολιτών. 

Σε αυτή την πραγματικότητα ήρθε να φέρει μια μικρή ρωγμή –που μπορεί να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας– ένα πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, το οποίο είναι απολύτως προσβάσιμο σε όλους και μπορεί όλους να μας κάνει κοινωνούς μιας προσπάθειας που μπορεί να αλλάξει την πόλη και, τελικά, τη ζωή μας προς το πολύ καλύτερο. 

«Υιοθέτησε ένα δέντρο» είναι ο τίτλος του εξαιρετικά απλού προγράμματος, στο οποίο άπαντες μπορούν να συμμετάσχουν μέσω της εφαρμογής Novoville στο κινητό τηλέφωνο. Με το πάτημα ενός «κουμπιού» στην οθόνη της συσκευής μας, έχουμε τη δυνατότητα να εντοπίσουμε όλα εκείνα τα δέντρα στον δρόμο της κατοικίας μας, στη γειτονιά μας, που χρειάζονται πότισμα. 

Ας μη γελιόμαστε· η πόλη μας έχει επείγουσα ανάγκη οξυγόνου και φυσικής σκιάς από δέντρα. Τα δέντρα έχουν ανάγκη νερό για να μεγαλώσουν και να διατηρηθούν. Οι δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα να τα φροντίσουν όλα, καθώς τα μέσα είναι περιορισμένα.

Είναι, λοιπόν, η ευκαιρία μας. Για μια μικρή και απλή πράξη που θα βελτιώσει την καθημερινότητά μας και μπορεί να στολίσει με ποιότητα το μέλλον μας: Οσοι δεν το κάνουμε ήδη στη γειτονιά μας, ας αξιοποιήσουμε τη συγκεκριμένη απλή εφαρμογή, ας βρούμε με απλές κινήσεις στον ειδικό χάρτη τα διαθέσιμα δέντρα και να γίνουμε ανάδοχοι ενός. 

Μετά, απλώς θα περιμένουμε την ειδοποίηση για το πότε θα πρέπει να του ρίχνουμε λίγο νεράκι.

Μαζί με το ενδιαφέρον μας για τον γείτονα, τον συγγενή και τον φίλο που έχουν ανάγκες ή και για το αδέσποτο ζωάκι, ας προσφέρουμε και στα δέντρα. Ας ξανακάνουμε αυτονόητο εκείνο το οποίο, δυστυχώς, μετατρέψαμε σε ζητούμενο. Ας δώσουμε ανάσες στη ζωή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT