90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 6–10–1931

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ: Η οξεία οικονομική κρίσις έφερεν εις δευτέραν όλως μοίραν τα αποτελέσματα της Διασκέψεως της Γενεύης. Σήμερον η προσοχή όλων στρέφεται εις το καθαρώς εσωτερικόν ζήτημα, πιστεύεται δε ότι ο καγκελλάριος [Μπρύνιγκ] δεν θα δυνηθή ν’ αποφύγη τον ανασχηματισμόν της κυβερνήσεως και ιδίως την απομάκρυνσιν του υπουργού των Εξωτερικών κ. Κούρτιους. […] Πάντως η επάνοδος εις το Ράιχσταγκ των Γερμανών εθνικοφρόνων και εθνικοσοσιαλιστών, διαπνεομένων υπό της αποφάσεως να καταψηφίσουν την σημερινήν κυβέρνησιν, και αι εσωτερικαί δυσχέρειαι του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, του κυριωτέρου υποστηρικτού της κυβερνήσεως, δημιουργούν αβεβαίαν πολιτικήν κατάστασιν.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Χθες την 10ην πμ. οι Ισμέτ πασσάς και Τεβφήκ Ρουσδή βέης, συνοδευόμενοι υπό του πρεσβευτού Ενίς βέη μετέβησαν εις το Υπουργείον των Εξωτερικών όπου τους ανέμενον οι κ.κ. Βενιζέλος και Μιχαλακόπουλος διά την ανταλλαγήν των κυρώσεων των Ελληνοτουρκικών συμφωνιών της Αγκύρας. Προ της τελετής της ανταλλαγής οι δύο Πρωθυπουργοί και οι δύο Υπουργοί των Εξωτερικών απεσύρθησαν εν τη αιθούση του Υπουργικού Γραφείου εις ιδιαιτέραν συνομιλίαν παραταθείσαν επί ώραν και πλέον.

ΕΠΙΔΡΟΜΗ: Εις την Γευγελή εγένετο χθες τρομοκρατική επιδρομή Βουλγάρων κομιτατζήδων, οι οποίοι εφόνευσαν τρεις Σέρβους και ετραυμάτισαν άλλους τρεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT