90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 16–10–1931

53" χρόνος ανάγνωσης

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ: Σόφια –Εν συνεντεύξει του ο υπουργός των Οικονομικών κ. Στεφάνωφ εδήλωσεν ότι εξέθηκεν εις τον Βασιλέα [φωτ.] την κατάστασιν του προϋπολογισμού και των δημοσίων εν γένει οικονομικών, η οποία κατάστασις απαιτεί την λήψιν επειγόντων μέτρων περιστολής των δαπανών και αυστηρών οικονομιών. Ο κ. Στεφάνωφ προσέθεσεν ότι ο Βασιλεύς τον επιφόρτισε ν’ αναγγείλη την απόφασίν του όπως ελαττώση εξ ιδίας πρωτοβουλίας την βασιλικήν επιχορήγησιν από 6 εις 5 εκατομμύρια λέβα. Το παράδειγμα του Βασιλέως θα ακολουθήσουν οι υπουργοί και οι βουλευταί, δεχόμενοι ελάττωσιν των αποδοχών των. Αι εφημερίδες αναγγέλλουν ότι η κυβέρνησις καταρτίζει σχέδιον ελαττώσεως των αποδοχών όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Τα σωματεία «Παναθηναϊκός» Α.Ε. Κων/πόλεως και «Ολυμπιακός»απεδέχθησαν τας προτάσεις των Τουρκικών Συλλόγων Γαλατά Σεράι και Φενέρ Μπαχτσέ διά την μετάβασιν μικτής ποδοσφαιρικής ομάδος εις Κων/πολιν, όπως συναντηθή μετά της μικτής Κων/πόλεως. Η μετάβασις εις Κων/πολιν της ομάδος απεφασίσθη διά την 27 ισταμένου.

ΙΣΧΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ: Εις το Ράιχσταγκ εξηκολούθησε η συζήτησις επί των κυβερνητικών προγραμματικών δηλώσεων. […. Μεταξύ των πολιτικών κύκλων προβλέπεται ότι κατά την αυριανήν ψηφοφορίαν η κυβέρνησις θα συγκεντρώση πλειοψηφίαν εκ δώδεκα μόλις ψήφων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT