90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 18-1-1932

51" χρόνος ανάγνωσης

ΜΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΖΗΤΗΜΑ: Η υπό τινων εφημερίδων εξ αφορμής του θανάτου της Βασιλίσσης Σοφίας γενομένη ανακίνησις του ζητήματος της ταφής εν Ελλάδι των νεκρών του Βασιλέως Κωνσταντίνου, της Βασιλομήτορος Ολγας και ήδη και της Βασιλίσσης Σοφίας έδωκεν αφορμήν εις την διευκρίνισιν των εν προκειμένω απόψεων της Κυβερνήσεως. […] Η Κυβέρνησις δεν θεωρεί υπάρχον ζήτημα εφόσον ουδεμίαν έχει υπ’ όψιν της σχετικήν αίτησιν της Βασιλικής Οικογενείας ή οπωσδήποτε οιανδήποτε εκδήλωσιν συναφούς επιθυμίας ταύτης [φωτ. Ο βασιλιάς Γεώργιος και οι πριγκίπισσες Ειρήνη και Ελένη επισκέπτονται τον τάφο του βασιλιά Κωνσταντίνου στη Φλωρεντία].

ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΙΣ: Πρέπει κανείς –θα κατορθώση να διασχίση το συνωστιζόμενον πλήθος των γυναικοπαίδων– να επισκεφθή κατ’ αυτάς το Δημαρχείον Αθηνών διά να αντιληφθή ευθύς αμέσως πόσον απαραίτητος και απολύτως δικαιολογημένη είνε η δι’ οιουδήποτε φορολογικού μέτρου προτεινομένη εξεύρεσις πόρων διά την συντήρησιν των λαϊκών συσσιτίων. Από την εξώθυραν μέχρι του πρώτου ορόφου εις τους διαδρόμους και τα γραφεία του δημαρχιακού καταστήματος ακινητούσα διά την έλλειψιν χώρου σταθμεύει από ημερών μια καταθλιπτική διαδήλωσις. Πυκνή μάζα πλήθους ρακενδύτων και γυναικών με παιδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT