90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 20-1-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΚΑΘΟΛΟΥ ΡΟΔΙΝΟΣ: Αι αμερικανικαί εφημερίδες ασχολούμεναι με την κατάστασιν της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας […], διαπιστώνουν ότι η κατάστασις αυτή δεν είναι καθόλου ρόδινος. Ο αριθμός των κινηματοθεάτρων εις το διάστημα ενός έτους ηλαττώθη από 21.000 εις 17.000 περίπου. […] Το πράγμα είνε τοσούτω μάλλον σοβαρώτερον καθ’ όσον αι τιμαί των εισιτηρίων εις όλα τα κινηματοθέατρα ηλαττώθησαν κατά 15 έως 25 τοις εκατόν. Φυσικά η κινηματογραφική βιομηχανία προσπαθεί δι’ όλων των μέσων της να αντιδράση εις την παρακμήν αυτήν, και καταφεύγει κυρίως εις την διαφήμισιν. Ούτω κατά το 1931 εξοδεύθησαν περί τα 800 εκατομμύρια δραχμών μόνον διά δημοσιεύσεις εις τας εφημερίδας, ενώ αντιθέτως τα έξοδα διά μισθούς των ηθοποιών ηλαττώθησαν, επειδή περικόπησαν αι αποδοχαί των.

ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ: Από ημερών ήρξατο παρατηρουμένη εις τον Πειραιά έλλειψις ειδών πρώτης ανάγκης, αι δε παραγγελίαι των επαρχιών δεν εξετελούντο εν τω συνόλω των παρά των μεγάλων εισαγωγικών οίκων του Πειραιώς. Ως λόγος της παρατηρουμένης εξαντλήσεως των αποθεμάτων και της μη ανανεώσεως τούτων προς επάρκειαν του Πειραιώς εφέρετο η υφισταμένη στενότης συναλλάγματος και αι δυσκολίαι αίτινες παρεμβάλλονται διά την χορήγησίν του εις τους εμπόρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT