90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 21–1–1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΜΙΣΙΣΙΠΗΣ: Μεγάλαι πλημμύραι του βορρείου τμήματος του ποταμού Μισσισσιπή προεκάλεσαν εκτεταμένας καταστροφάς. Ολόκληρα χωριά και πόλεις εξεκενώθησαν και εις πολλάς περιπτώσεις παρέστη ανάγκη να αποσταλούν λέμβοι διά την μεταφοράν των κατοίκων, οίτινες καταφεύγουν προς τας ορεινάς περιοχάς, έως ότου υποχωρήσουν τα ύδατα του ποταμού. Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός, ο οποίος έχει αναλάβη την γενικήν οργάνωσιν της παροχής βοηθειών εις τους πλημμυροπαθείς, υπολογίζει εις 80.000 τους κατοίκους οι οποίοι έμειναν άστεγοι εις την περιφέρειαν ταύτην.

ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ: Η από τινων ημερών συνεχιζομένη έρευνα της γαλλικής «Ζουρνάλ» περί των μυστικών προπαρασκευών της Γερμανίας και αι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Εντουάρ Ελσαί περί των λειτουργούντων εν Ολλανδία εργοστασίων προς κατασκευήν πολεμοφοδίων διά την Γερμανίαν, προεκάλεσε πολλήν συγκίνησιν παρά τη γαλλική κοινή γνώμη, η οποία συνδυάζει το γεγονός τούτο με την πρόσφατον δήλωσιν του καγκελαρίου Μπρύνιγκ περί της αρνήσεως της Γερμανίας όπως συνεχίση την καταβολήν των επανορθώσεων.

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ: Υπερδιακόσιοι χωρικοί του χωρίου Μπουχούνιστα κατήλθον εις τα Τρίκαλα ίνα ζητήσουν αραβόσιτον επί πιστώσει. […] Οι χωρικοί δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι είνε η τελευταία φορά που κατέρχονται εις την πόλιν με πρόθεσιν να μη δημιουργήσουν ταραχάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT