90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 22-1-1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ: Επείγοντα τηλεγραφήματα εκ Μαδρίτης αγγέλλουν την έκρηξιν αναρχικού κινήματος εις την περιοχήν της Μανρέζα της Καταλωνίας. […] Κατά τας εν λόγω πληροφορίας, υπήρξε συνέπεια της εκεί κηρυχθείσης γενικής απεργίας. Η Κυβέρνησις οπωσδήποτε απέστειλεν ενισχύσεις εις την εθνοφυλακήν και δύο τάγματα πεζικού εκ της φρουράς της Σαραγώσης. Επίσης απεστάλησαν ισχυρά τμήματα ιππικού και πυροβολικού και διετάχθη ο κατάπλους πολεμικών εις Βαρκελώνην. Αι μόναι γνωσθείσαι λεπτομέρειαι περί του κινήματος είνε αι δηλώσεις του κ. Αθάνα προς τον τύπον καθ’ ας το κίνημα έχει καθαρώς αναρχικόν χαρακτήρα και οι απεργήσαντες εργάται εις Μανρέζα επετέθησαν κατά της εθνοφυλακής τραυματίσαντες δύο εθνοφύλακας και ότι εις Σάλαντ οι επαναστάται κατέλαβον την εκεί πυριτιδαποθήκην και εφωδιάσθησαν με πολλά φυσίγγια δυναμίτιδος. 

ΚΑΚΗ ΤΥΧΗ: Κάποιος δυστυχισμένος πρόσφυξ εκ των εγκατεστημένων εις τας Θήβας, πεινών κατά πάσαν πιθανότητα, επήγε να μαζεύση μερικές πατάτες εις κάποιον αγρόν. Αλλ’ είχε την κακήν τύχην να τον αντιληφθή ο αγροφύλαξ. Ο οποίος χωρίς να χάση καιρόν, ως να είχεν εμπρός του κανένα λαγωόν, εσκόπευσε, επυροβόλησε και ετραυμάτισε θανασίμως τον πρόσφυγα. Μαντρόσκυλλος εάν ήτο πάλιν δεν θα επυροβολείτο τόσον εύκολα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT