90 χρόνια πριν…23-1-1932

1' 17" χρόνος ανάγνωσης

ΔΙΑ ΝΟΤΙΟΝ ΑΦΡΙΚΗΝ: Καθίσταται γνωστόν ότι από της σήμερον θα δια-βιβάζεται αεροπορικώς υπό της ταχ. υπηρεσίας αλληλογραφία διά Νότιον Αφρικήν. Η αεροπορική αλληλογραφία θα φθάνη εντός 5 ημερών εις Ουγκάνταν και Κένυαν, εντός 6 ημερών εις Ταγκανίκαν, εντός 7 ημερών εις Ροδεσίαν και 8 ημερών εις Ν. Αφρικήν. Ας σημειωθή ότι άλλοτε εχρειάζοντο 25-30 ημέρες διά να μεταβιβασθή μία επιστολή από την Ελλάδα εις την Αφρικήν. Πρόσθετα τέλη ωρίσθησαν δραχ. 8 μέχρι Ουγκάντας, Κένυας και Ταγκανίκας δραχμαί 10 μέχρι Ροδεσίας και 12 μέχρι Ν. Αφρικής βάρους 10 γραμμαρίων. [φωτ. Αμερικανικό ταχυδρομικό αεροπλάνο]

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ: Από αύριον θ’ αρχίσωμεν δημοσιεύοντες Δια-γωνισμούς προοριζομένους ειδικώς διά τους νεαρούς αναγνώστας μας των Επαρχιών. Τα ονόματα των αποστελλόντων ορθάς λύσεις θα τίθενται εις κληρωτίδα και ο κληρούμενος θα λαμβάνη ως βραβείον βιβλία αξίας 100-200 δραχμών. Θα του στέλλωμεν δηλαδή τον τιμοκατάλογον των εκδόσεων Ελευθερουδάκη και θα μας σημειώνη τα βιβλία της εκλογής του τα οποία θα φροντίζωμεν να του αποστέλλωνται άνευ οιασδήποτε ταχυδρομικής επιβαρύνσεως.

ΜΙΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: Εις το Γενικόν τμήμα Ασφαλείας Πειραιώς κατηγγέλθη χθες ότι εξηφανίσθη εκ της παρά τον συνοικισμόν Δραπετσώνος οικίας της η δις Ιφιγένεια Σταυροπούλου, η οποία είχεν εκλεγή πέρυσι Μις Δραπετσώνα του 1931. Η εξαφανισθείσα είναι κόρη καλής οικογενείας, προ 8 μηνών δε είχεν επιστρέψη εκ Γαλλίας μετά της οικογενείας της. Αύτη ησθάνετο ακατανίκητον έλξιν προς τον κινηματογράφον, φαίνεται δε ότι λόγω του αφελούς χαρακτήρος της έπεσε θύμα απατεώνων. Εξ άλλου εις το τμήμα Γενικής Ασφαλείας Πειραιώς παρουσιάσθη χθες η μήτηρ της εξαφανισθείσης από 20ημέρου Μις Δραπετσώνας 1930, Θεανούς Βάρναλη, και ανήγγειλεν ότι η κόρη της επανέκαμψεν εις την πατρικήν οικίαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT