90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 26-1-1932

50" χρόνος ανάγνωσης

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ: Οι κύκλοι της Κ.Τ.Ε. σχολιάζουν ποικιλοτρόπως την επικειμένην παραίτησιν του γενικού γραμματέως της Κ.Τ.Ε. σερ Ερικ Ντράμμοντ. Ο Ντράμμοντ, κατά την διάρκειαν της σημερινής μυστικής συνεδριάσεως του Συμβουλίου της Κ.Τ.Ε., ανέγνωσε την επιστολήν της παραιτήσεώς του. Oλα τα μέλη του Συμβουλίου επέμειναν όπως αναθεωρήση την απόφασίν του.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: Τηλεγραφήματα εκ Βαρκελώνης αγγέλλουν ότι ανεχώρησαν εκείθεν εσπευσμένως στρατεύματα δι’ Αλκορίζα, όπου εκηρύχθη κομμουνιστικόν καθεστώς. Οι επί κεφαλής του κινήματος κατέσχον το δημοτικόν ταμείον, κατέλαβον τον σιδηροδρομικόν σταθμόν καθώς και αποθήκας πολεμοφοδίων και δυναμίτιδος. Εις Βαλένθιαν οι απεργοί επετέθησαν κατά των τροχιοδρομικών οχημάτων των οδηγουμένων υπό απεργοσπαστών. Τέσσερα οχήματα ανετράπησαν. Οι απεργοί προσεπάθησαν να λεηλατήσουν τα οπλοπωλεία. Η αστυνομία ενήργησε πολλάς συλλήψεις.  

ΤΡΟΤΣΚΥ: Ο διαβόητος αρχιμπολσεβίκος Τρότσκυ λέγεται ότι εβαρύνθη την άνεργον διαμονήν του εις το παρά την Κωνσταντινούπoλιν χωρίον Μόδι. Ασκών μετά φανατισμού αντιπολίτευσιν εναντίον των σημερινών κυριάρχων της Μόσχας και ιδιαιτέρως εναντίον του προσωπικού του εχθρού Στάλιν, έχει ανάγκη ευρυτέρου πεδίου δράσεως, εφ’ ω και πρόκειται να μεταβή εις Γερμανίαν. Αλλ’ η είδησις δεν φαίνεται αληθής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT