90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 27-1-1932

51" χρόνος ανάγνωσης

ΘΗΣΑΥΡΟΙ: Πλησίον της πόλεως Οαξάκα του Μεξικού ανεκαλύφθη αρχαίος τάφος εντός του οποίου ήσαν τεθαμμένοι δέκα πολεμισταί φονευθέντες, ως φαίνεται, κατά την εναντίον των Ζαποτέκων μάχην. Ο τάφος απεδείχθη αληθής αποθήκη ιστορικών θησαυρών, μεταξύ δε των ανευρεθέντων αντικειμένων υπάρχουν πολλά στέμματα εκ καθαρού χρυσού.

ΕΛΠΙΔΕΣ: Η προσοχή των πολιτικών κύκλων της γερμανικής πρωτευούσης στρέφεται, μετά την αναβολήν της Συνδιασκέψεως της Λωζάννης, προς την αγγελθείσαν συνάντησιν των κ.κ. Λαβάλ και Μακδόναλδ. Η αναβολή της Συνδιασκέψεως, προελθούσα κυρίως από την αδιαλλαξίαν της Γαλλίας, προεκάλεσε λίαν οδυνηρήν εντύπωσιν εις την Γερμανίαν, αλλ’ η επικειμένη συνάντησις των πρωθυπουργών των δύο τέως σύμμαχων κρατών γεννά, μεταξύ των γερμανικών κυβερνητικών κύκλων, ελπίδας ότι θα καταστή δυνατή η επίτευξις της απαραιτήτου συμφωνίας επί των επανορθώσεων.

ΑΚΥΡΩΣΗ: Το Ανώτατον Βρεττανικόν Δικαστήριο απεδέχθη την προσφυγήν Αραβοφώνου ιθαγενούς στοιχείου που είχον υποστηρίξη δύο διαπρεπείς Ισραηλίται δικηγόροι και διά της οποίας εζητείτο η ακύρωσις του υποβληθέντος και γενομένου αποδεκτού υπό της Βρεττανικής Αρμοστείας καταλόγου των υποψηφίων διά τον Πατριαρχικόν Θρόνον, με πρόσχημα ότι δεν εζητήθη η γνώμη του ιθαγενούς λαϊκού στοιχείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT