90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 1-2-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Πόσαι γυναίκες εις την Αμερικήν ζητούν να εύρουν σύζυγον, χρησιμοποιούσαι προς τον σκοπόν τούτον τας αγγελίας των εφημερίδων και των περιοδικών; […] Εις το Σικάγον υπάρχουν 22 γραφεία γάμου και συνοικεσίων, ήτοι πλέον του ενός πέμπτου του ολικού αριθμού, ο οποίος υπάρχει εις τας Ηνωμένας Πολιτείας, έρχονται δε έπειτα ο Αγιος Φραγκίσκος, η Κανσάς Σίτυ και το Ντητρόιτ. […] Η ηλικία των ζητουσών νυμφίον Αμερικανίδων ποικίλλει από 15 έως 60 ετών, εν τούτοις και γυναίκες 70 ετών δημοσιεύουν ενίοτε αγγελίας ζητούσαι τον κατάλληλον σύζυγον. Εν συνόλω, υπελογίσθη κατά το παρελθόν έτος ότι 100.000 Αμερικανίδες εζήτησαν σύζυγον δημοσιεύσασαι αγγελίας εις εφημερίδας και περιοδικά, δεν είνε όμως γνωστόν πόσαι εύρον το ποθούμενον.

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΛΙΑΚΑΔΑ: Γενική έξοδος των συμπολιτών μας χθες προς όλας τας εξοχάς και με όλα τα μεταφορικά μέσα και προς όλας τας διευθύνσεις. Λεωφορεία, ταξί, τροχιόδρομοι, ιδιωτικά αυτοκίνητα, σιδηρόδρομοι, όλων των ειδών τα τροχοφόρα μεταφέρουν τους συμπολίτας παντού όπου υπήρχεν ίχνος πρασίνου και προς όλα τα σημεία της αττικής παραλίας. […] Λιακάδα, χαρά Θεού, ημέρα από εκείνας που σπανίως μάς χαρίζει ο αττικός ήλιος εν μέσω χειμώνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT