90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 4-2-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΜΠΑΤΑ: Εντός των πρώτων ημερών του Φεβρουαρίου αφικνείται εις Αθήνας ο κ. Τομάς Μπάτα, εις των μεγαλειτέρων βιομηχάνων της Τσεχοσλοβακίας, επικαλούμενος «βασιλεύς των υποδημάτων». Ο κ. Μπάτα επιστρέφει αεροπορικώς εξ Ινδιών, όπου μετέβη δι’ εμπορικάς του υποθέσεις. Ο Τσεχοσλοβάκος βιομήχανος, όστις χρησιμοποιεί εις τα εργοστάσιά του 25 χιλιάδας εργάτας, είναι γνωστός και εκ των προσπαθειών του προς μονοπώλησιν της βιομηχανίας των υποδημάτων εν Ινδίαις και Ευρώπη. 

ΑΝΑΤΟΛΗ: Ζωηροτάτη ανησυχία επικρατεί εις την Ανατολήν, η οποία ημπορεί να θεωρηθή ως περιλαμβάνουσα το ήμισυ σχεδόν του πληθυσμού της γης. Δεν αποκλείεται δε η ανησυχία αυτή να μεταδοθή και εις την λοιπήν ανθρωπότητα, διότι η ανησυχία αυτή ουδέν άλλο μαρτυρεί ειμή έλλειψιν πίστεως προς την πολιτικήν και οικονομικήν αλληλεγγύην της λευκής φυλής. Διά της αλληλεγγύης αυτής και μόνον είχε εγκαθιδρυθή εις την Ασίαν η ηγεμονία των δυτικών δυνάμεων. 

ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ: Iσην αν μη και ανωτέραν προς όλα τα μεγάλα ζητήματα σημασίαν δι’ όλους τους βαλκανικούς λαούς εξακολουθεί να έχει το ζήτημα των Κομιτατζήδων. Μία διαρκής εστία ανησυχιών υπάρχει εκεί εις την Βουλγαρικήν πρωτεύουσαν από την οποίαν προέρχονται αέναοι αφορμαί προστριβών και ερίδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT