90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 5-2-1932

50" χρόνος ανάγνωσης

ΚΑΝΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ: Εις την Γενεύην συνεδριάζει η συνδιάσκεψις του αφοπλισμού, αλλά και εις την Κίναν ταυτοχρόνως εξακολουθούν αι μάχαι. Οι Κινέζοι φαίνεται ότι μάχονται απεγνωσμένως, αποκρούουν τας ιαπωνικάς επιθέσεις, ενεργούν αντεπιθέσεις, υπερασπίζονται τα φρούριά των, προβαίνουν επειγόντως εις συγκέντρωσιν στρατευμάτων. Προσπαθούν δηλαδή ν’ αποδείξουν ότι η χώρα των δεν πρόκειται να γίνη και τόσον ευχερής λεία διά τον ιαπωνικόν μιλιταρισμόν. Αι τελευταίαι πληροφορίαι αναφέρουν ότι εν Μαντζουρία τα ιαπωνικά στρατεύματα προελαύνουν προς το Χαρμπίν. Συνεχίζεται τουτέστι εν όλη του τη φρικαλεότητι ο ακήρυχτος πόλεμος και δεν φαίνεται κανείς οιωνός ότι πρόκειται ταχέως να περατωθή.

ΒΟΗΘΕΙΑ: Αι πληροφορίαι ότι ο κ. Βενιζέλος έλαβε την υπόσχεσιν των κυβερνήσεων Αγγλίας και Γαλλίας περί παροχής αμέσου οικονομικής ενισχύσεως ως προκαταβολής του μέλλοντος να δοθή δανείου, επεβεβαιούτο χθες και υπό των αρμοδίων υπουργών. Η επιβεβαίωσις αύτη έσχε σημαντικήν επίδρασιν επί της ελευθέρας αγοράς του συναλλάγματος. Ούτως η χαρτίνη αγγλική λίρα, η οποία εφέρετο ότι είχεν ανατιμηθή εις την ελευθέραν αγοράν μέχρι του επιπέδου των 350 δραχμών, κατήλθε χθες εις τας 300 δραχμάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT