90 χρόνια πριν…6-2-1932

1' 17" χρόνος ανάγνωσης

ΜΑΡΚΟΝΙ: Εις ιταλικόν επιστημονικόν περιοδικόν εδημοσιεύθη λίαν ενδιαφέρον άρθρον του διασήμου εφευρέτου Γουλιέλμου Μαρκόνι, εξετάζον τα αίτια της παρούσης κρίσεως από επιστημονικής απόψεως. Από το άρθρον τούτο κρίνομεν σκόπιμον να παραθέσωμεν τας κυριωτέρας περικοπάς. […] Πώς ημπορεί η επιστήμη να βοηθήση την ανθρωπότητα όπως εξέλθη της παρούσης σοβαράς καταστάσεως; Τα μέσα της επιστήμης όπως βοηθήση τον άνθρωπον εις την πρακτικήν ζωήν είνε απεριόριστα και δεν θα αργήση ίσως η ημέρα καθ’ ην ο άνθρωπος θα κατορθώση να χαλιναγωγήση νέας δυνάμεις της φύσεως εντελώς αγνώστους μέχρι τούδε. Η επιστήμη και η επιστημονική αναζήτησις πρέπει να εμνέωνται πρωτίστως από την αντίληψιν ότι η πρόοδος πρέπει να παρέχη εργασίαν εις τους ανθρώπους και όχι να την αφαιρή ή να την συγκεντρώνη εις τας χείρας των ολίγων, επειδή η εργασία είνε διά τους ανθρώπους ο σκοπός της ζωής, η απόλαυσις και η υπερηφάνεια.

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΑ: Πληροφορίαι εξ εγκύρου πηγής έχουσαι την προέλευσίν των, φέρουν την Γαλλικήν Κυβέρνησιν ως συνδυάζουσα την παροχήν προς την Ελλάδα οικονομικής ενισχύσεως και με την διατήρησιν της μεταξύ των δύο κρατών εμπορικής συμβάσεως και την εξασφάλισιν της τοποθετήσεως των γαλλικών προϊόντων εν τη ελληνική αγορά.

ΜΑΡΙΚΑ – ΚΥΒΕΛΗ: Η προ ημερών θρυλουμένη είδησις περί συμπράξεως των δύο πρωταγωνιστριών του Ελληνικού θεάτρου κας Κυβέλης και κας Μαρίκας Κοτοπούλη-Χέλμη φαίνεται ότι βαίνει εις την οδόν της πραγματοποιήσεως. Και θα βαρύνη επί πολύ εις την τύχην του Ελληνικού θεάτρου η συνεργασία αν αύτη πράγματι επιτευχθή. Διότι και αι δύο καλλιτέχνιδες έχουν ήδη φθάση εις το ζενίθ της καλλιτεχνικής των σταδιοδρομίας, εφ’ όσον και αι δύο είναι κατάφορτοι από δάφνας και τελείως ανεξάρτητοι οικονομικώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT