90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 8-2-1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΨΥΧΟΣ: Τηλεγραφούν εκ Σιδηροκάστρου ότι εις ολόκληρον την περιοχήν επικρατεί δριμύτατον ψύχος. Ο Στρυμών επάγωσεν τόσον πολύ, ώστε διά πρώτη φορά να καταστή διαβατός. Εντός της πόλεως το ψύχος ήτο χθες 12 βαθμούς υπό το μηδέν και σήμερον 6 υπό το μηδέν.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ: Ο κ. Βενιζέλος ανεκοίνωσεν εις το υπουργικόν συμβούλιον ότι εις τας κυβερνήσεις Αγγλίας, Γαλλίας, Ιταλίας υπέβαλε υπόμνημα, διά του οποίου εκτίθεται η οικονομική κατάστασις της χώρας […] και ζητείται η ενίσχυσις της Ελλάδος διά να συμπληρωθή η εκτέλεσις των παραγωγικών έργων, διά των οποίων θα εξασφαλισθή το ισοζύγιον εξωτερικών συναλλαγών της χώρας.  

ΣΙΝΟΪΑΠΩΝΙΚΑ: Εις το Τόκιο δεν είχεν ακόμη περατωθή η περί καταπαύσεως των εχθροπραξιών εις την Μαντζουρίαν πρότασις των Δυνάμεων, όταν οι Ιάπωνες, διά τηλεβόλων, πολυβόλων και αεροπλάνων επανέλαβον, την 3ην Φεβρουαρίου, την επιθετικήν δράσιν των. Αι μάχαι της ημέρας αυτής υπήρξαν αι σοβαρότεραι εξ όσων έλαβον χώραν μετά την πρώτην επίθεσιν κατά του Τσα-Πέι. Και την φοράν αυτήν, όπως και κατά τας προηγουμένας, οι Ιάπωνες επιρρίπτουν την πρόκλησιν εις τους Κινέζους, ενώ οι Κινέζοι αποδίδουν την ευθύνην εις τους Ιάπωνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT