90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 9-2-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ: Γενεύη – Εις την διάσκεψιν του αφοπλισμού ωμίλησε σήμερον ο Αγγλος υπουργός των Εξωτερικών, συστήσας να ορισθή ανώτατον όριον εξοπλισμών και να καταργηθούν τα υποβρύχια και τα ασφυξιογόνα. Ακολούθως ο κ. Ταρντιέ [φωτ. αριστερά, δεξιά ο Μακντόναλντ] εξέθεσε το γαλλικόν σχέδιον κατά το οποίον η Κ.Τ.Ε. αποκτά προληπτικήν και κατασταλτικήν δύναμιν. Πάντως ετόνισεν το αλληλένδετον των ζητημάτων ασφαλείας και εξοπλισμών.

ΣΥΣΚΕΨΗ: Η προαναγγελθείσα σύσκεψις της Κυβερνήσεως μετά των Αρχηγών των κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως συνεκροτήθη χθες εις το υπουργείον των Εξωτερικών. […] Αι γενόμεναι υπό του κ. Πρωθυπουργού προς τους Αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως ανακοινώσεις υπήρξαν διεξοδικαί. Ο κ. Βενιζέλος εδήλωσεν ότι επιθυμία του είνε να συζητηθεί η χαραχθείσα υπό της Κυβερνήσεως οικονομική πολιτική […].

ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ: Από χθες ήρχισεν ζωηρά κίνησις των ενδιαφερομένων οργανώσεων κατά της εφαρμογής των νέων τιμολογίων υδρεύσεως. Ούτω το απόγευμα συνήλθεν εκτάκτως το διοικητικόν συμβούλιον της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Αθηνών. Κατά την συζήτησιν υπεστηρίχθη ότι η υπερβολική αύξησις της τιμής του ύδατος καθιστά τούτο είδος πολυτελείας και διετυπώθη η γνώμη ότι οι καταναλωταί θα ευρεθούν προ αδυναμίας να εξοφλήσουν τας αποδείξεις της Ούλεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT