90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 11–2–1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Η τρίτη συνεδρίασις της Διασκέψεως του Αφοπλισμού ήρχισε περί ώραν 10ην πρωινήν. Πρώτος έλαβεν τον λόγον ο αντιπρόσωπος της Ιταλίας κ. Γκράντι, όστις ετόνισεν ότι άνευ του αφοπλισμού δεν θα ήτο δυνατή η ύπαρξις ασφαλείας και κατέστησε προσεκτικήν την συνέλευσιν κατά της δημαγωγίας και της σοφιστικής. Η χώρα μου, είπε, έχει να υποβάλη τας εξής προτάσεις: Πρώτον, ταυτόχρονον κατάργησιν των πολεμικών της γραμμής, των υποβρυχίων και των αεροπλανοφόρων. Δεύτερον, κατάργησιν του βαρέος πυροβολικού, των αρμάτων επιθέσεως. Τρίτον, κατάργησιν των βομβαρδιστικών αεροπλάνων. Τέταρτον, κατάργησιν του χημικού, βακτηριδιολογικού πολέμου και, πέμπτον, αναθεώρησιν των διεθνών κανόνων περί πολέμου διά την αποτελεσματικωτέραν εξασφάλισιν των αμάχων πληθυσμών.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Μάχη εργατών και αστυνομικών, μάχη με βαρυτάτας εκατέρωθεν απωλείας, έλαβε χώραν προχθές εις Νιγρίτην. Οι εργάται ηξίωσαν να κρατηθή προς επιτόπιον επεξεργασίαν εν μέρος των εξαγορασθέντων καπνών τα οποία μετεφέροντο εις Θεσσαλονίκην και η εργατική αξίωσις δεν έγινε δεκτή. Τότε οι εργάται επεχείρησαν να εμποδίσουν την μεταφοράν. Αλλ’ οι αστυνομικοί αντέστησαν και επηκολούθησε σύρραξις κατά την οποία εγένετο χρήσις όπλων. Το θλιβερόν αποτέλεσμα είναι ότι εφονεύθησαν τρεις και ετραυματίσθησαν πάμπολλοι εργάται και χωροφύλακες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT