90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 12-2-1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ: Ως είχε προαναγγελθή, ο κ. Μουσσολίνι μετέβη εις την πόλιν του Βατικανού περί ώραν 10.35. Από της πρωίας η Ρώμη παρουσίαζεν πανηγυρικήν όψιν. Διά πρώτην φοράν από της υπογραφής των συμφωνιών του Λατερανού, επανηγυρίσθη η επέτειος αύτη. Ο Ντούτσε, φέρων την στολήν του πρωθυπουργού, μετέβη εις το Βατικανόν επ’ αυτοκινήτου εν τω μέσω στοίχων στρατιωτών και αστυνομικών. Ο Πάπας εδέχθη τον κ. Μουσσολίνι εις την ιδιαιτέραν αυτού βιβλιοθήκην. Η συνομιλία διήρκεσεν υπέρ την μίαν ώραν.

ΝΕΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ: Τηλεγραφούν εκ Νέας Υόρκης ότι οι εν Κογκρέσσω ηγέται συνεφώνησαν μετά του προέδρου Χούβερ όπως τεθή εις κυκλοφορίαν εν δισεκατομμύριον δολλαρίων ευρισκόμενον εν παρακαταθήκη εις την Συνομοσπονδιακήν Τράπεζαν ίνα τοιουτοτρόπως καταστή δυνατή η κινητοποίησις των πιστώσεων χιλιάδων τραπεζών διά της προεξοφλήσεως υπό της Συνομοσπονδιακής Τραπέζης των εμπορικών γραμματίων τα οποία σήμερον δεν είνε δυνατόν να προεξοφληθούν.

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ: Κατόπιν εντολής του κ. Πρωθυπουργού προς την αρμοδίαν υπηρεσίαν της Τραπέζης της Ελλάδος, αύτη από χθες έσπευσε χορηγούσα συνάλλαγμα εις τους αποδημούντας εις το εξωτερικόν. Η απόφασις ελήφθη διότι κατά το τελευταίον τρίμηνον εχορηγήθη εις τους ταξειδεύοντας συνάλλαγμα 1.500.000 δολλαρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT