90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 15-2-1932

51" χρόνος ανάγνωσης

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΙΣ: Εις μερικάς πόλεις της Τσεχοσλοβακίας πρόκειται να εισαχθή μια σπουδαία μεταρρύθμισις εις τους μέχρι τούδε ισχύοντας κανονισμούς της κυκλοφορίας εις τους δρόμους. Ούτω από τούδε και εις το εξής εκείνος ο οποίος θα απευθύνεται εις τους φρουρούς των δρόμων διά να ζητήση μιαν οιανδήποτε πληροφορίαν θα υποχρεούται να πληρώνη μίαν ειδικήν αμοιβήν, οριζομένην, προς το παρόν, εις δύο τσεχικάς κορώνας. Οι αστυφύλακες προς τον σκοπόν τούτον θα είνε εφωδιασμένοι με εν διπλότυπον εισπράξεων, και θα έχουν το δικαίωμα, με το ποσόν των δύο κορωνών να μη παρέχουν πλέον της μιας πληροφορίας, ο ζητών δε δευτέραν τοιαύτην θα είνε υποχρεωμένος να καταβάλη άλλας δύο κορώνας. Αι πρώται δοκιμαί του νεωτερισμού τούτου εγένοντο ήδη εις την Πράγκαν [φωτ.] και εις το Τέτσεν, προεκάλεσαν όμως σφοδροτάτην πολεμικήν εκ μέρους του Τύπου και του Κοινού.

ΟΥΚΑΖΙΟΝ: Είτε έχομεν είτε δεν έχομεν εγκατάστασιν ύδατος εις τας οικίας μας, θα υποχρεούμεθα να πληρώνωμεν κατανάλωσιν ύδατος μηνιαίως ως και ενοίκιον υδρομετρητού. Αυτό του Ουκάζιον της Ούλεν έλαβον προ ημερών οι ιδιοκτήται οικιών προς γνώσιν των και συμμόρφωσίν των.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT