90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 18-2-1932

51" χρόνος ανάγνωσης

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΑ: Τηλεγραφούν εκ Ντύσσελντορφ ότι ο αρχηγός των εθνικοσοσιαλιστών Χίτλερ ανέπτυξεν εις συγκέντρωσιν οπαδών του τας θεωρίας του. «Πρέπει –είπε– η Δημοκρατία να εξαλειφθή. Επιθυμούμεν να έχωμεν μιαν Γερμανίαν ελευθέραν και ισχυράν». Μετά την λήξιν της αγορεύσεως του Χίτλερ, συγκρούσεις εσημειώθησαν μεταξύ εθνικοφρόνων και κομμουνιστών.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ: Εις τα Γραφεία της Γεν. Συνομοσπονδίας αυτοκινητιστών συνήλθε χθες εις έκτακτον σύσκεψιν το διοικητικόν συμβούλιον αυτής παρισταμένων και αντιπροσώπων των πρατηριούχων βενζίνης, εμπόρων ανταλλακτικών ειδών και όλων των συναφών με το αυτοκίνητον κλάδων. Οι συνελθόντες συνεσκέφθησαν επί της αποφασισθείσης υπό του συμβουλίου σιδηροδρόμων εισαγωγής τριών «ωτομοτρίς» διά την γραμμήν Αθηνών-Χαλκίδος. […] Επίσης απεφασίσθη όπως η Συνομοσπονδία αποδυθή εις έντονο αγώνα φθάνουσα μέχρις απεργίας. Ακολούθως το συμβούλιoν εξέδωκεν ανακοινωθέν διά του οποίου τονίζεται ότι οι αυτοκινητισταί εδέχθησαν την επιβολήν τόσων φορολογιών, εμπαιχθέντες υπό της Κυβερνήσεως και πιστεύσαντες ότι αύτη δεν θα επέτρεπε την εισαγωγήν ωτομοτρίς τα οποία θεωρούνται καταστρεπτικά διά τα αυτοκινητιστικά συμφέροντα. Επίσης τονίζεται ότι διά των ωτομοτρίς οι Κρατικοί Σιδηρόδρομοι δεν πρόκειται να ωθούν, ενώ θα ριφθούν εις τους δρόμους χιλιάδες βιοπαλαιστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT