90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 19-2-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ: […] το τηλεβόλον κροτεί καθ’ όλην την γραμμήν του μετώπου της Σαγκάης. Τα ιαπωνικά πυροβολεία βομβαρδίζουν μεθοδικώς το Τσα-Πέι, και τα αεροπλάνα των ρίπτουν σωρηδόν τας βόμβας των […] Θεωρείται βέβαιον ότι η γενική επίθεσις δεν θα βραδύνη πολύ, επικρατεί όμως η αντίληψις ότι οι Ιάπωνες επιδιώκουν να εκκαθαρίσουν πρώτον το φρούριον του Βου-Σουγκ, το προπύργιον του Κυανού ποταμού, διά να συνεχίσουν την δράσιν των εις την Σαγκάην και εις τον ποταμόν Ουάγκ-Που. Αλλ’ ετοιμάζονται εν τω μεταξύ και οι Κινέζοι και εξακολουθούν συγκεντρούντες στρατεύματα και πολεμικόν υλικόν διά την αντιμετώπισιν της αναμενομένης ιαπωνικής επιθέσεως.  

ΔΙΚΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Τους ψηλωμένους και τους καθουμένους εντός και εκτός της αιθούσης με υποδειγματικήν και αξίαν παντός επαίνου τάξιν συγκρατεί η Αστυνομική δύναμις, της οποίας τα όργανα έχουν από την δύναμιν της περιεργείας μεταβληθή εις εισπράκτορας δημοσίων θεαμάτων. «Τα εισιτήρια, Κύριοι!…». Και είνε τόσοι οι προσερχόμενοι με την ειδικήν άδειαν και τόσοι οι διαμαρτυρόμενοι διότι δεν επρόφθασαν να προμηθευθούν ώστε ο επί κεφαλής της Αστυνομικής δυνάμως ακούεται λέγων εις τους περί αυτόν. «Αν πουλιόντουσαν ένα τάλληρο το ζήτημα των συσσιτίων θα ελύετο…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT