90 χρόνια πριν στην «Κ»… 20-2-1932

1' 20" χρόνος ανάγνωσης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Χθες την νύκτα ο κ. Παινλεβέ [φωτ., δεύτερος από δεξιά] απεπειράθη να σχηματίση Κυβέρνησιν συνδιαλλαγής, τη υποστηρίξει των κ.κ. Λαβάλ και Ταρντιέ. Η Κυβέρνησις αύτη εμφανιζομένη εις την Βουλήν θα συνεκέντρου την πλειοψηφίαν και θα εγένετο ευμενώς δεκτή και παρά της Γερουσίας. Επειδή όμως παρουσιάσθησαν δυσχέρειαι διά την συνεργασίαν Λαβάλ-Ταρντιέ, ο κ. Παινλεβέ συνεσκέφθη σήμερον την πρωίαν μετά διαφόρων ριζοσπαστικοσοσιαλιστών και ιδιαιτέρως μετά του κ. Ερριώ. Σχετικώς ο κ. Παινλεβέ είχε εκφράση προηγουμένως προς τους δημοσιογράφους την θλίψιν του διότι αι συνεννοήσεις διεκόπησαν εξ αφορμής αξιώσεων τινών.

ΑΕΡΟΕΣΠΡΕΣΣΟ: Την 9ην πρωϊνήν σήμερον το υδροπλάνον της Αεροεσπρέσσο υπό τα στοιχεία D.C. 5 κατέπεσε λόγω βλάβης της μηχανής του εις τον Κορινθιακόν κόλπον πλησίον του χωρίου Μαγκλάρα της Ναυπάκτου. Εκ των επιβατών και του πληρώματος ουδείς έπαθέ τι. Την πτώσιν του υδροπλάνου αντελήφθησαν πρώτοι αι ναύται της βενζινακάτου της Αεροεσπρέσσο Πατρών. Παρετήρησαν ούτοι ότι το υδροπλάνον κατελθόν κάτω του κεκανονισμένου ύψους δεν ανυψώθη, εκ του γεγονότος δε αυτού συνεπέραναν ότι υπέστη βλάβην και ηναγκάσθη να προσθαλασσωθή.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ: Εις την Βουδαπέστην ήνοιξε τελευταίως μία πρωτότυπος καλλιτεχνική έκθεσις, ή μάλλον ανταλλακτική πανήγυρις των Ούγγρων ζωγράφων και γλυπτών. Κάτω από κάθε εκτιθέμενον πίνακα ή γλυπτικόν έργον είναι ανηρτημένη μια μικρά πινακίς με την τιμήν του –50 πέγκος και άνω– αλλ’ ο αγοραστής δεν είνε υποχρεωμένος να πληρώση τοις μετρητοίς την αξίαν του αγοραζομένου έργου, αλλ’ ημπορεί να το εξοφλήση και εις είδος. Από τον κατάλογον της εκθέσεως ο αγοραστής ημπορεί να μάθη τι επιθυμεί ο καλλιτέχνης εις αντάλλαγμα του έργου του. Ούτω, επί παραδείγματι δι’ ένα πίνακά του αξίας 350 πέγκος, εις γνωστός ζωγράφος ζητεί… μιαν εγκατάστασιν λουτρού εις την οικίαν του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT