90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 22-2-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΛΦΟΝΣΟ: Η συμπαθής σκυθρωπή μορφή του Ισπανού βασιλέως [φωτ.: αριστερά, με τον διάδοχο Χουάν] παρουσιάζει ζωηράν έκπληξιν: «Τι θέλετε; Ποίοι είσθε;». «Δύο άνθρωποι που σας περιμένουν υπό βροχήν από τις έξη το πρωί…». «Δημοσιογράφοι;». «Περίπου…». «Δεν δίδω συνεντεύξεις». «Δεν πρόκειται περί συνεντεύξεως». «Αλλά;». «Δύο λόγια». «Ηλθατε άλλοτε εις την Ελλάδα;». «Oχι, αλλά γνωρίζω το όραμά της εκ των κλασικών μου σπουδών και είμαι βέβαιος ότι και τώρα η σύγκρισις με την πραγματικότητα, που πρόκειται να γνωρίσω μόλις αποβιβασθώ, θα το αφήση ανέπαφον εις την ψυχήν μου. Αλλως τε, τι να σας πω, νομίζω ότι βλέπω γνώριμα γύρω μου, με μια ματιά που έρριξα στο λιμάνι. Οι Eλληνες μοιάζουν τόσο με τους Ισπανούς…». «Και ο σκοπός του ταξειδίου σας;». «Ο σκοπός των ταξειδίων μου, θέλετε να πήτε; Επωφελούμαι της ευκαιρίας να γνωρίσω από κοντά τον κόσμον. Οι βασιλείς λόγω του επαγγέλματός των δεν έχουν την δυνατότητα να τον γνωρίσουν…».

ΛΟΓΟΜΑΧΙΑ: Θεσσαλονίκη, 21 Φεβρουαρίου – Παρά των οργάνων του 4ου αστυνομικού τμήματος συνελήφθη ο Αβραάμ Σίκο, διότι κατόπιν λογομαχίας απέκοψε διά μαχαιριδίου τον δείκτην της αριστεράς χειρός της συζύγου του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT