90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 23-2-1932

50" χρόνος ανάγνωσης

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ: Κατόπιν της δημοσιεύσεως του νόμου περί απονομής ηθικών αμοιβών εις τους παλαιούς αγωνιστάς του Μακεδονικού Αγώνος, η ενδιαφερομένη οργάνωσις συνήλθεν εν γενική συνελεύσει και κατόπιν μακράς συζητήσεως εξηκρίβωσεν ότι ο νόμος ούτος παρουσιάζει πολλά κενά και ατελείας. Τονίζει κατόπιν τούτου η οργάνωσις των μακεδονομάχων ότι θέλει αδικηθή μέγα μέρος των μελών της και θα προκύψουν μεγάλα και δίκαια παράπονα εκ της εφαρμογής του νόμου. Μη εφαρμοσθέντος όμως αυτού η οργάνωσις ελπίζει ότι διά της δεούσης τροποποιήσεως θέλει αποδοθή το δίκαιον εις τους μακεδονομάχους.

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ: Ιδού και μερικοί λόγοι διά τους οποίους απηγορεύθη η προβολή ωρισμένων ταινιών κατά το παρελθόν έτος εν Αγγλία. […] Παρουσίασις του θανάτου με χυδαίαν ελαφρότητα. Οικτρά και αναληθής αναπαράστασις της ζωής των φυλακών. Σκηναί νοσοκομείου, παρουσιαζόμεναι με χυδαίαν ελαφρότητα. Φυσιολογικαί τερατωδίαι. Σκανδαλευτικαί σκηναί παιζόμεναι από παιδιά. Παρατεταμέναι σκηναί βίας και αιματοχυσίας. Σκηναί εκτυλισσόμεναι ή σχετιζόμεναι με δυωνύμους οίκους. Βιογραφίαι ανηθίκων ανδρών και γυναικών. Εξαρσις του διαζυγίου. Ιστορίαι, εις τας οποίας επικρατεί το εγκληματικόν στοιχείον. Ανήθικοι και υπερβολικά ρεαλιστικαί σκηναί του κοιτώνος. Διαφθορά της νεότητος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT