90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 24-2-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ: Ο Τύπος δημοσιεύει την πληροφορίαν ότι ο Χίτλερ αποκτήσας την γερμανικήν ιθαγένειαν απεφάσισεν όπως εκθέση υποψηφιότητα διά το προεδρικόν αξίωμα. Επίσης εγνώσθη ότι ο συνταγματάρχης Ντίστερμπεργκ θα εκτεθή ως υποψήφιος του εθνικιστικού κόμματος. Η «Ντόυτσε Αλγκεμάινε Τσάιτουγκ» εν κυρίω άρθρω απευθύνει έκκλησιν προς τα κόμματα της δεξιάς όπως, έστω και την δωδεκάτην ώραν, συνεννοηθούν.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ: Εις πολλάς περιφερείας της Βορείου Ελλάδος λόγω του βαρυτάτου χειμώνος κινδυνεύουν ν’ αποθάνουν όλα τα πρόβατα και οι βόες εξ ασιτίας. Τα ορεινά μέρη έχουν αποκλεισθή, αι συγκοινωνίαι έχουν διακοπή, όλοι οι δρόμοι και τα μονοπάτια έχουν καταστή αδιάβατα από το πυκνότατον στρώμα της χιόνος. Κινδυνεύει η κτηνοτροφία να υποστή σοβαρωτάτας απωλείας. Είνε αληθές ότι ο κ. πρωθυπουργός εσύστησε εις την Αγροτικήν Τράπεζαν όπως μεριμνήση διά τα κατάλληλα μέτρα, αλλ’ είνε πολύ αμφίβολος η αξία αυτής της συστάσεως. […] Και το αποτέλεσμα θα είνε ότι αντί τεσσάρων ημερών κρεοφαγίας θα αναγκασθώμεν εντός ολίγου να ορίσωμεν δύο, και ύστερον μίαν ή και καμμίαν, αφού εισαγωγή σφαγίων εκ της αλλοδαπής δεν θα γίνεται και η ιδική μας κτηνοτροφία θα έχει υποστή όλεθρον πλήρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT