90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 25-2-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΟΡΓΑΝΟΝ: «Ο κ. Μακφάντεν –γράφει ο Φρανσουά Κοτύ [μεγαλοβιομήχανος και ιδιοκτήτης της εφημερίδας Φίλος του λαού]– ομιλών από του βήματος του Αμερικανικού Κογκρέσσου είχε κατηγορήσει αναφανδόν τον πρόεδρον Χούβερ (φωτ.) ότι ήτο όργανον εις χείρας της Γερμανίας. Η Γερμανία είχε επιτύχει την εκλογήν του κ. Χούβερ ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, μέσω των αδελφών Βάρμπουργ, διευθυντών της μεγάλης Τραπέζης Κουν, Λεμπ και Σία, οι οποίοι κατέβαλον τα έξοδα της εκλογής του. […] Εις αντάλλαγμα της συνδρομής ταύτης ο κ. Χούβερ είχεν υποσχεθή να επιβάλη το χρεωστάσιον των γερμανικών χρεών.

ΔΙΚΑΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ: Πολλοί «τεσσαρακοντούται» παρουσιάσθησαν χθες εις τα Γραφεία μας διατυπούντες παράπονα κατά του κ. Τραπεζουντίου, συνηγόρου εις την διεξαγομένην δίκην [του Αθανασόπουλου], διότι ο κ. Τραπεζούντιος, διακόπτων ένα μάρτυρα, είπε επί λέξει ταύτα: «Νομίζετε λοιπόν, μάρτυς, ότι ο Μαγουλόπουλος όστις είνε υπερτεσσαρακοντούτης, ημπορούσε να είνε τόσον θερμός εραστής, ώστε να διαπράξη έγκλημα χάρις της Φούλας;… […] Καταλίπομεν διά λογαριασμόν των την εκδίκησιν της ύβρεως εις χείρας του χρόνου. Αν ποτέ ο κ. Τραπεζούντιος γίνη υπερτεσσαρακοντούτης και τολμήσει… – κάποια ωραία τότε θα του υπενθυμίση την σημερινήν απορίαν του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT