90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 26-2-1932

51" χρόνος ανάγνωσης

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑΡΝΤΙΕ: Η τρίτη κυβέρνησις Ταρντιέ παρουσιασθείσα εις την Βουλήν έλαβε ψήφον εμπιστοσύνης και πλήρη ελευθερίαν όπως εφαρμόση το πρόγραμμά της. Τοιουτοτρόπως ο νέος πρωθυπουργός επιστρέφων εις την Γενεύην θα δυνηθή να αναλάβη την διεύθυνσιν της γαλλικής αντιπροσωπίας, χωρίς την ανησυχίαν άλλων αντιπερισπασμών οίκοθεν προερχομένων. Το πρόγραμμα της νέας κυβερνήσεως, όπως εξετέθη εις τας επισήμους δηλώσεις του προέδρου της εις το κοινοβούλιον, περιλαμβάνει τρία κυρίως σημεία. Εις το κεφάλαιον της εξωτερικής πολιτικής αι κατευθύνσεις παραμένουν αμετάβλητοι. Εις το οικονομικόν και χρηματιστικόν πεδίον, η νέα κυβέρνησις θα επιμείνη επί της ανάγκης μιας πολιτικής οικονομιών και επί της αναθεωρήσεως των τελωνειακών συμβάσεων με τα κυριώτερα κράτη. Τέλος εις το κεφάλαιον της εσωτερικής πολιτικής, η νέα κυβέρνησις διέπεται από αντιλήψεις ειρηνεύσεως.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ: Εις τον κ. Πρωθυπουργόν θα υποβληθή σήμερον υπό επιτροπής του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η καταρτισθείσα έκθεσις διά τον καθορισμόν του εφικτού περιορισμού των εισαγομένων εις Ελλάδα ειδών. Η επιτροπή εις την έκθεσίν της τονίζει ότι εχώρησεν εις την εργασίαν αντιμετωπίζουσα προ παντός την επιτακτικήν ανάγκην περιορισμού των εισαγωγών κατά 2.700 εκατομμύρια δραχμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT