90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 2-3-1932

50" χρόνος ανάγνωσης

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΓΚΤΩΝ: Εν Παρισίοις εωρτάσθη η 200ετηρίς του Γεωργίου Βάσιγκτων υπό της Αμερικανικής Λεγεώνος και της Εθνικής Ενώσεως των Γάλλων παλαιών πολεμιστών της Ιταλίας, του Βελγίου, της Αγγλίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλλίας και της Τσεχοσλοβακίας. Οι αντιπρόσωποι των πολεμιστών των τέως συμμαχικών κρατών κατέθεσαν στεφάνους προ των αγαλμάτων του Φραγκλίνου, του Λαφαγιέτ και του Βάσιγκτων.

ΚΑΣΤΑΝΑΔΕΣ: Από τον πόλεμο και δω έχουν εκτοπίσει τους Γάλλους, κατά τας πληροφορίας που μου δίνει ένας των. Εν τούτοις, θέλω να πιστεύω ότι θάχη μείνη και κανένας ωβερνιάτης για δείγμα έστω. Ο καστανάς μου αμφιβάλλει: «Εσύ ξέρεις κανέναν;» μου λέει. Αναγκάζομαι να ομολογήσω ότι δεν ξέρω. «Το θεωρούν μικροπρέπεια», επεξηγεί. Υποθέτω ότι θέλει να πη μάλλον «μικροδουλειά». Ως τόσο οι καστανάδες μας κερδίζουν, φαίνεται, αρκετά καλά τη ζωή των στο Παρίσι. Εχουν πλουτίση το υπαίθριον κατάστημά των με πορτοκάλια, με αμύγδαλα, σύκα, στραγάλια, αράπικα φυστίκια. Η προθήκη των είναι ελκυστικωτάτη. «Ως και τις φουφούδες μας, μου λέγει ο συνομιλητής μου, εμείς οι γραικοί δώσαμε το σχέδιο για να μας τις φτιάνουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT