90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 3-3-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΛΙΝΤΜΠΕΡΓΚ: Τηλεγραφικώς αγγέλλεται εκ Ν. Υόρκης ότι ο υιός του περιφήμου αεροπόρου Λίντμπεργκ, ηλικίας εννέα μηνών, απήχθη χθες υπ’ αγνώστων εκ της οικίας της οικογενείας, κειμένης εντός πυκνού δάσους παρά το Χόπγουελ της Νέας Υόρκης. Η είδησις περί της απαγωγής προεκάλεσε ζωηράν αίσθησιν εις όλην την Αμερικήν. Ο Λίντμπεργκ έλαβεν επιστολήν των απαγωγέων, οι οποίοι ζητούν διά την απελευθέρωσιν του υιού του πεντήκοντα χιλιάδας δολλαρίων. Οι γονείς είνε διατεθειμένοι να πληρώσουν το ποσόν τούτο. Η αστυνομία, εξ άλλου, προεκήρυξεν αμοιβήν δέκα χιλιάδων δολλαρίων δι’ εκείνον όστις ήθελε καταδώσει τους απαγωγείς. Ο Πρόεδρος Χούβερ έσχε μακράν συνεργασίαν μετά του Γενικού Εισαγγελέως διά το ζήτημα του μικρού Λίντμπεργκ [φωτ.].

ΑΠΕΛΑΣΙΣ: Κατόπιν της ανατιμήσεως, η οποία εσημειώθη κατά τας τελευταίας ημέρας, του ξένου συναλλάγματος, ο υπουργός Εθν. Οικον. κ. Βουρλούμης εκάλεσε χθες τον κυβερνητικόν επόπτην του Χρηματιστηρίου και έδωσεν εις αυτόν οδηγίας περί αυστηροτάτης εφαρμογής του νόμου διά την απαγόρευσιν της λειτουργίας της ελευθέρας αγοράς. Επίσης ειδοποιήθη και η αστυνομική αρχή όπως συλλαμβάνη αμέσως πάντα όστις θα εφωράτο παραβάτης των κειμένων διατάξεων, εφαρμοζομένου εν ανάγκη και του μέτρου της απελάσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT