90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 8-3-1932

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΡΙΑΝ: Ο Αριστ. Μπριάν απεβίωσεν εις την κατοικίαν του της οδού Κλέμπερ όπου είχεν εγκατασταθή από της 28ης Φεβρουαρίου.

52" χρόνος ανάγνωσης

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΡΙΑΝ: Ο Αριστ. Μπριάν απεβίωσεν εις την κατοικίαν του της οδού Κλέμπερ όπου είχεν εγκατασταθή από της 28ης Φεβρουαρίου. Οι ιατροί τού επέβαλον να εγκαταλείψη το Κοσσερέλ, παρά την επίμονον αντίστασίν του, διότι είχον την γνώμην ότι η καρδιακή πάθησίς του επέβαλλε την εις Παρισίους επιστροφήν του όπως υποβληθή εις θεραπείαν, εσκόπουν δε μάλιστα να τον εισαγάγουν εις κλινικήν. Από της εγκαταστάσεώς του εις Παρισίους παρέμενε κλινήρης. Από της παρελθούσης Πέμπτης η κατάστασίς του ήρχισεν εμπνέουσα ανησυχίας, αλλά δεν προεβλέπετο τόσον ταχύ το τέλος του. Από του απογεύματος όμως της χθες η κατάστασίς του επεδεινώθη και πάσα ελπίς διασώσεώς του εξέλιπεν.

ΠΑΜΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: Οι φοιτηταί του Πανεπιστημίου Αθηνών κατόπιν της ακάρπου προσπαθείας προς επίλυσιν των ζητημάτων των, τόσον παρά τω κ. Υπουργώ όσον και παρά τη Πρυτανεία, εκήρυξαν παμφοιτητικήν ανεργίαν, μέχρι της ολοσχερούς λύσεως των αιτημάτων των. Βέβαιοι ότι θα τύχουν της υποστηρίξεως και ενισχύσεως εκ μέρους των διανοουμένων και εργαζομένων διαδηλώνουν την αγανάκτησίν των διά την άστοργον και αντιφοιτητικήν πολιτικήν του κράτους και της Πρυτανείας και την απόφασιν της εμμονής εις τον αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT