90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 9-3-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

«Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ»: […] Η εξωτερική μορφή του πολέμου θα παρουσιάση επιστημονικήν τελειοποίησιν εις την σκληρότητα, ασφαλώς πρωτοφανή. […] Αι προγνώσεις αυταί δεν έχουν την παραμικράν δόσιν αισθηματικότητος. Διότι, όπως γνωρίζουν όλοι, η εποχή αυτή ακριβώς, η οποία θα έπρεπε να κλαίη τόσον, περιφρονεί τα δάκρυα. Αύριον ο πόλεμος θα αρχίση πάλιν, ο πόλεμος έρχεται, ο πλέον παράλογος και πλέον καταστρεπτικός από όλους τους πολέμους, ο οποίος θα ατιμάση και θα εκμηδενίση την ανθρωπότητα. Ή να ζήσωμεν καλώς ή να αποθάνωμεν οικτρώς – ιδού το επιτακτικόν δίλημμα το οποίον τίθεται προ ημών.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ: Ο ανακριτής του Β΄ τμήματος κ. Γιαννόπουλος, συνοδευόμενος υπό του γραμματέως του κ. Λεβαντή, μετέβη χθες την πρωΐαν και το απόγευμα εις τας φυλακάς Συγγρού και εξηκολούθησε τας ανακρίσεις διά την απόδρασιν του Μπεζαντάκου. Εκ των ανακρίσεων τούτων προέκυψαν στοιχεία ενοχής κατά των φυλάκων Κυριακόγκωνα και Μεγαρίτη, τους οποίους και συνέλαβεν ο κ. ανακριτής, απαγγείλας εναντίον των κατηγορίαν επί απελευθερώσει κρατουμένου, η οποία λόγω της κατηγορίας του Μπεζαντάκου συνεπαγομένης την ποινήν του θανάτου τιμωρείται διά προσκαίρων δεσμών. Οι συλληφθέντες κρατούνται εις το τμήμα Μεταγωγών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT