90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 11-3-1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ: Η πόλις του Βερολίνου παρουσιάζει πανηγυρικήν όψιν εξ αφορμής των επικειμένων προεδρικών εκλογών. Αι πλείσται των οδών, έχουν σημαιοστολισθή, τεράστιαι δε πινακίδες ευρίσκονται ανηρτημέναι εις διάφορα σημεία της πόλεως απεικονίζουσαι τους υποψηφίους και καλούσαι τους εκλογείς να ψηφίσουν υπέρ της μιας ή της άλλης παρατάξεως. Επίσης κυκλοφορούν χιλιάδες προκηρύξεων, συνεχώς δε γίνονται απόπειραι συγκροτήσεως διαδηλώσεων εκ των διαφόρων παρατάξεων. Αι προβλέψεις διά το αποτέλεσμα της εκλογής είναι αμφίβολοι. Οι εθνικοσοσιαλισταί εκφράζονται μετά πολλής πεποιθήσεως […].

ΠΑΟΥΕΡ: Η Πάουερ υπέβαλε συμπληρωματικάς προτάσεις προς τροποποίησιν της συμβάσεως, εν συνδυασμώ με την χορηγίαν εις το κράτος δανείου ενός εκατομμυρίου λιρών με 40ετή εξόφλησιν. Ως αντάλλαγμα η εταιρία αύτη ζητεί ν’ απαλλαγή της υποχρεώσεως προς κατασκευήν του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου Αθηνών-Κηφισιάς, αναλαμβάνουσα επί της σημερινής σιδηροδρομικής γραμμής ευρείαν λεωφόρον διά της οποίας θα μεταβαίνουν τ’ αυτοκίνητα λεωφορεία, εις την Κηφισιάν και Αμαρούσιον, επανερχόμενα εις Αθήνας διά της υπαρχούσης ήδη λεωφόρου, ίνα μη δυσχεραίνεται η συγκοινωνία. Η Εταιρεία επίσης προτείνει την αύξησιν των εν κυκλοφορία τραμ και άλλας ευκολίας της συγκοινωνίας προς απαλλαγήν της υποχρεώσεως διά την ηλεκτροκίνησιν του σιδηροδρόμου Αθηνών-Κηφισιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT