90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 16-3-1932

51" χρόνος ανάγνωσης

ΤΖΟΡΤΖ ΗΣΤΜΑΝ: Μετά την αυτοκτονίαν του Σουηδού πολυεκατομμυριούχου Κρούγερ, η οποία εβύθισεν εις μέγα πένθος ολόκληρον το σουηδικόν έθνος, ανηγγέλθη σχεδόν ταυτοχρόνως και άλλη αυτοκτονία πολυεκατομμυριούχου, του Αμερικανού Γεωργίου Ηστμαν, προέδρου της πασιγνώστου εταιρείας «Κοντάκ» [φωτ.: αριστερά, με τον Εντισον]. Αλλ’ αν αυτοκτονούν με τόσην ευκολίαν οι πολυεκατομμυριούχοι, τι πρέπει να κάμουν τότε οι πεινασμένοι, οι δυστυχισμένοι, οι άνεργοι, οι αλήται, όλη η πένθιμος στρατιά των πτωχών ανθρώπων; Πρέπει να πεισθούν ότι η αξία του πλούτου είνε πολύ σχετική, πολύ ασταθής, πολύ φευγαλέα. Καπνός έστι και διαλύεται.

ΑΥΞΗΣΗ: Ο κ. Βενιζέλος προήδρευσε χθες το απόγευμα συσκέψεως του διοικητού της Εθνικής Τραπέζης, του διευθυντού του Δημοσίου χρέους και των αρμοδίων διευθυντών της Τραπέζης της Ελλάδος. Κατά την σύσκεψιν συνεζητήθη το ζήτημα του ήδη κυκλοφορούντος χαρτονομίσματος, το οποίον κρίνεται ανεπαρκές διά τας ανάγκας των συναλλαγών. […] Απεφασίσθη όπως χρησιμοποιουμένης ως καλύμματος και της αξίας των ομολογιών των εις χρυσόν δανείων αυξηθή κατά 300 εκατομμύρια δραχμών. Σχετικόν νομοσχέδιον θα υποβληθή εντός της εβδομάδος εις την Βουλήν. Παρόμοιον μέτρον ελήφθη και εις την Αμερικήν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT