90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 18-3-1932

52" χρόνος ανάγνωσης

ΜΑΝΤΖΟΥΡΙΑ: Τηλεγραφήματα εκ Σαγκάης αγγέλλουν ότι σώματα Κινέζων εθελοντών προετοιμάζονται να ενεργήσουν εισβολήν εις Μαντζουρίαν προς ανάκτησιν του Μούκδεν. Οι εθελονταί θα βαδίσουν εις τρεις φάλαγγας. Οι Ιάπωνες εκήρυξαν τον στρατιωτικόν νόμον και κατέλαβον όλα τα επίκαιρα στρατηγικά σημεία [φωτ.]. Τηλεγραφούν εξ άλλου εκ Χαρμπίν, ότι διακόσιοι στρατιώται επαναστατήσαντες κατά της νέας Κυβερνήσεως και επιτεθέντες κατά της ιαπωνικής φρουράς της πόλεως Νιγκούτα, εξωντώθησαν. Πολλοί υπάλληλοι παρητήθησαν μη επιθυμούντες να υπηρετήσουν υπό το νέον μαντζουριανόν καθεστώς. Η νέα μαντζουριανή Κυβέρνησις απηγόρευσεν την εξαγωγήν εκ Μαντζουρίας σίτου και δημητριακών εν γένει.

ΜΟΤΟ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Η προπόνησις εις αγώνισμα του Μοτο-ποδοσφαίρου εγένετο την 2.15΄ μ.μ. της χθες εις το γήπεδον της «Νήαρ Ηστ Ρελήφ». Ως γνωστόν, το αγώνισμα τούτο εισάγεται διά πρώτην φοράν εις την Ελλάδα, ο πρώτος δε επίσημος αγών θα γίνη την προσεχήν Κυριακήν.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ: Παρίσιοι, 17 Μαρτίου – Κατά την σημερινήν συνεδρίασιν της Γερουσίας τέσσαρες γυναίκες εθορύβησαν εκ των θεωρείων ζητούσαι την άμεσον παροχήν ψήφου εις τας γυναίκας. Ο πρόεδρος της Γερουσίας διέταξε την αποβολήν των εκ της αιθούσης, ήτις και εξετελέσθη υπό των κλητήρων της Γερουσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT