90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 19–3–1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΓΚΙΖΑ: Εις την Γκίζαν της Αιγύπτου ανεκαλύφθη και τετάρτη πυραμίς. Η είδησις προεκάλεσεν, ως ήτο επόμενον, ζωηροτάτην κατάπληξιν, δεδομένου ότι αι πυραμίδες δεν είνε από τα μικρά εκείνα μνημεία τα οποία ημπορούν να αναφύωνται ως μανιτάρια από της μιας ημέρας εις την άλλην. […] Ο Λέπσιους είχε παρατηρήσει από το 1845 τον σωρόν αυτόν και είχε διατυπώση την υπόθεσιν ότι επρόκειτο περί ημιτελούς πυραμίδος. Οι Αιγυπτιολόγοι υπέθετον ότι επρόκειτο περί του ημιτελούς τάφου του Φαραώ Σκεπσεκάφ, τελευταίου βασιλέως της τετάρτης δυναστείας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: ∆ιά να μην κλείσουν τα δημοτικά συσσίτια των ανέργων, δηλαδή για να προληφθή ο απειλούμενος κοινωνικός κίνδυνος, εδήλωσαν οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίαι ότι δέχονται να καταβάλλουν εισφοράν εις τον Δήμον και ν’ αποφύγουν ούτω την φορολογίαν την οποίαν θεωρούν ως λίαν επιβλαβή διά τα συμφέροντά των. Ιδού λοιπόν μία λύσις η οποία τιμά τους επαγγελματίας και συγχρόνως διευκολύνει την περίστασιν και δεν απομένει παρά μόνον να κανονισθή το ποσόν της εισφοράς. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επαγγελματίαι, οι οποίοι αποδεικνύεται ότι έχουν το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης, θα ορίσουν εισφοράς ικανοποιητικάς διά να σωθούν τα συσσίτια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT