90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 22–3–1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΔΙΑΓΡΑΦΗ: Τηλεγραφούν εκ Λονδίνου ότι ο Τύπος αφιερώνει μακρά σχόλια εις το νέον βιβλίον του κ. Λόυδ Τζωρτζ το εκδοθέν υπό τον τίτλον «Η αλήθεια επί των επανορθώσεων και των πολεμικών χρεών». Το μέρος του βιβλίου το αφιερωμένον εις την απολογίαν του συγγραφέως προσπαθεί ν’ αποδείξη ότι η παγκόσμιος κρίσις οφείλεται σχεδόν αποκλειστικώς εις τας επανορθώσεις, τα πολεμικά χρέη, την κατανομήν του χρυσού και τον πολλαπλασιασμόν των προστατευτικών δασμών. Ο συγγραφεύς προτείνει την πλήρη διαγραφήν των πολεμικών επανορθώσεων.

ΓΚΑΙΤΕ: Την 22 Μαρτίου 1832 έκλεινε τα μάτια ένας μεγάλος Γερμανός και ένας μεγάλος άνθρωπος. Ολα τα επίθετα που είνε τόσο αγαπητά στην γερμανική φυλή για να δείξουν την κατάπληξη, τον θαυμασμό, την γοητεία εμπρός εις το ογκώδες και το ωραίο, καθώς «κολοσσιαίος», «υπέροχος», «γιγάντιος», «πυραμιδοειδής», νομίζει κανείς ότι ταιριάζουν όλα μαζή επάνω στο μεγαλείο του Γκαίτε.

ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ: Υπάρχουν πληροφορίαι εκ Νικαίας, καθ’ ας ο βασιλεύς της Σουηδίας προτίθεται να δώση συγχώρησιν εις τον εγγονόν του πρίγκηπα Λένναρντ, ο οποίος, ως γνωστόν, παρά την θέλησιν του παππού του ενυμφεύθη προσφάτως την δεσποινίδα Κάριν Νίσβαντ, θυγατέρα ενός εμπόρου της Στοκχόλμης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT