90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 23/3/1932

51" χρόνος ανάγνωσης

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ: Η κατάστασις έλαβεν από της εσπέρας χθες […] την οριστικήν τροπήν προς την υποβολήν της παραιτήσεως της Κυβερνήσεως, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθή εντός της αύριον. […] Η παραίτησις της Κυβερνήσεως κατέστη αναπόφευκτος εν συνεπεία της δηλώσεως της γενομένης από της νυκτός της παρελθούσης Πέμπτης υπό του Πρωθυπουργού, αφού δεν επήλθε τελικώς εν Παρισίοις ικανοποιητική ρύθμισις του ζητήματος των πληρωτέων την 1ην Απριλίου τοκοχρεωλυσίων, ανερχομένων εις 375 χιλ. λίρας.

ΟΦΕΙΛΗ: Τηλεγραφούν εκ Γρεββενών ότι ο δημόσιος εισπράκτωρ συνοδευόμενος υπό ενός υπενωμοτάρχου επιστρέφων εις το χωρίον Γαλαστίμι συνήντησεν τον χωρικόν Β. Τσακμανήν εναντίον του οποίου υπήρχε ένταλμα οφειλής 28 δραχμών. Ο χωρικός μη έχων να πληρώση ετράπη εις φυγήν, ο υπενωμοτάρχης όμως επυροβόλησεν εναντίον του και τον εφόνευσεν.

ΑΛΑΣ: Το Νοτιοσλαυικόν Μονοπώλιον εζήτησε να προμηθευθή εξ Ελλάδος είκοσι πέντε χιλιάδας τόνων άλατος. Ταυτοχρόνως ημείς εδημοσιεύσαμεν προκήρυξιν περί προμηθείας ίππων εκ Νοτιοσλαυίας. Θα ήτο λοιπόν λίαν ευχερές να πληρώσωμεν εις άλας την τιμήν των ίππων […]. Αλλ’ επειδή η τιμή αύτη [του ελληνικού άλατος] είνε υπερβολική, η Νοτιοσλαυία επρομηθεύθη άλας από την Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT