90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 26-3-1932

53" χρόνος ανάγνωσης

ΕΛΛΕΙΜΜΑ: Κατά την σημερινήν συζήτησιν του προϋπολογισμού εις την Γερουσίαν, ο γερουσιαστής κ. Ερρίκος Μπερανζέ, ομιλών επί του ελλείμματος του γαλλικού προϋπολογισμού, υπελόγισεν ότι το συνολικόν έλλειμμα των διαφόρων κρατών ανέρχεται περίπου εις εκατόν δισεκατομμύρια φράγκων. Και εσυνέχισε: «Πολιτική διεθνούς αλληλεγγύης επιβάλλεται ήδη εις όλα τα κράτη. Αι μεταφοραί πιστώσεων και κεφαλαίων ανατρέπουν τους προϋπολογισμούς. Δεν δυνάμεθα πλέον τίποτα να ελπίζωμεν εκ της επιβολής προσθέτων φόρων, ο δε περιορισμός των εξόδων δεν είνε πάντοτε εύκολος» [φωτ. συσσίτιο Γάλλων ανέργων].

ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ: Εις τους κύκλους της Αντιπολιτεύσεως όχι μόνον εθεωρήθη ως κοινοβουλευτικώς αδικαιολόγητος [η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας], αλλά και πολιτικώς δεν είχε κανέναν σκοπόν, εφόσον δεν υπήρχε ως προϋπόθεσις η παραίτησις της Κυβερνήσεως και η υπό του ρυθμιστού του Πολιτεύματος μέλλουσα να καταβληθή προσπάθεια προς συγκρότησιν νέας Κυβερνήσεως. Το πρωτοφανές και πρωτάκουστον της χθεσινής συσκέψεως καταφαίνεται και εκ του γεγονότος ότι, ενώ υπάρχει Κυβέρνησις, συνεχίζουσα μίαν πολιτικήν επί των οικονομικών ζητημάτων, καλούνται εις σύσκεψιν οι πολιτικοί αρχηγοί διά να συζητήσουν περί του σχηματισμού νέας Κυβερνήσεως, η οποία να εφαρμόση την ιδίαν πολιτικήν της υπαρχούσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT