90 χρόνια πριν στην «Κ»…27- 3 -1932

1' 12" χρόνος ανάγνωσης

ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Χριστιανοί! Μουσουλμάνοι και Εβραίοι της Ιερουσαλήμ ευρέθησαν διά πρώτην φοράν ίσως σύμφωνοι, κατά τας τελευταίας αυτάς ημέρας, εις το να επικαλεσθούν την βροχήν εξ ουρανού, ίνα τεθή τέρμα εις την ξηρασίαν η οποία δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους διά την γεωργικήν παραγωγήν. Οι Μουσουλμάνοι της Τρανσιορδανίας απεφάσισαν να νηστεύσουν ειδικώς επί τριήμερον, με την ελπίδαν ότι την τετάρτην ημέραν θα επέλθη η περιπόθητος βροχή, εις ανταμοιβήν της ευσεβείας. Προσευχαί προς τον Υψιστον αναπέμπονται καθημερινώς και εις όλας τας χριστιανικάς εκκλησίας, τα τζαμία και τας συναγωγάς της Παλαιστίνης, αλλ’ η ξηρασία εξακολουθεί πάντοτε.

ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ: Η διάσκεψις των τεσσάρων Μ. Δυνάμεων επί του γαλλικού σχεδίου διά την παραδουνάβιον ομοσπονδίαν θα συνέλθη εν Λονδίνω κατά τας πρώτας ημέρας του Απριλίου. Η αγγλική κυβέρνησις προσεκάλεσεν αντιπρο-σώπους των κυβερνήσεων Γερμανίας και Ιταλίας ως και τον Γάλλον πρωθυπουργόν κ. Ταρντιέ. Κατά την διάσκεψιν αυτήν θα συζητηθή προκαταρκτικώς το ζήτημα των επανορθώσεων, πιστεύεται δε ότι και η διάσκεψις των επανορθώσεων θα συνέλθη εις το Λονδίνον. Ο Γάλλος πρωθυπουργός συνωμίλησε σήμερον μετά του ενταύθα πρεσβευτού της Ιταλίας πιθανώτατα διά το ζήτημα της παραδουναβίου ομοσπονδίας καιδιά το ζήτημα των επανορθώσεων.

ΑΠΕΡΓΙΑ: Οι Γάλλοι θεατρώναι, οι οποίοι αγνοούν προφανώς την υφισταμένην αλλαχού φορολογίαν των θεαμάτων –εις την Ελλάδα ως γνωστόν η φορολογία φθάνει μέχρι 40% επί της τιμής του εισιτηρίου– έχουν εξαναστή κατά της Γαλλικής Κυβερνήσεως διότι διατηρεί τον φόρον των θεαμάτων εις ποσοστόν 10%. Και εάν δεν μεσολαβήση τι το έκτακτον, οι διευθυνταί των Παρισινών θεάτρων κηρύσσουν από της 29ης τρέχοντος απεργίαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT